Atpakaļ uz nra.lv

Kas tas bija?

Agate Grebže 14.decembris 2020, 13:00
 
F64, Dmitrijs Suļžics
Sestdien Rīgā notikošais iedragāja robu manā ticībā cilvēkiem kopumā. Dzīvojot savā "burbulī", kur cilvēki, šķiet, biežāk raduši lietās iedziļināties un analizēt apkārt notiekošo, pat nevarēju iedomāties, ka tik daudzi mūsu valstī dzīvo absolūti krasi atšķirīgā burbulī, kvadrātā vai vienalga kādā figūrā. 

Ja, nu, kāds vēl no cita burbuļa palaidis garām - sestdien notika divas kovidnoliedzēju "sapulces". Pasākumā bija pieteikta 25 cilvēku dalība - pulcēt vairāk Covid-19 pandēmijas dēļ patlaban ir aizliegts. Taču cilvēki plūda jūrām, jaunas māmiņas ar bērniem un mūsu mīļā riska grupa - gados veci cilvēki. Vairums bez maskām, toties bruņojušies ar plakātiem.

11.novembra krastmalā "Lielo tautas sapulci" organizēja Vides aizsardzības kluba prezidents Arvīds Ulme. Kā tās mērķis norādīts iestāties "par cilvēku ekoloģiju, Covid-19 pamatojumu", īsi pēc tam cilvēki pulcējās Brīvības laukumā. Kā sociālajos tīklos iepriekš norādīja rīkotājs, šīs protesta akcijas mērķis ir pieprasīt Ministru kabineta atlaišanu, pieprasīt atcelt nosacījumu par masku vilkšanu bērniem un pieprasīt kompensāciju 1000 eiro apmērā vienam no vecākiem, kurš ir spiests palikt mājās, ja bērniem tiek organizētas attālinātās mācības.

Uz vietas, protams, nebiju ne vienā, ne otrā - sekoju līdzi tiešraidēm. Baidījos, kā notikumi attīstīsies tālāk. Ausīs grieza automašīnu taurēšana vairāku stundu garumā, bet daudz grūtāk bija klausīties saukļos un notikuma vietas intervijās ar pašiem protestētājiem.

Ļaudis bija sanākuši, lai iestātos pret obligātajām vakcīnām. Vai tiešām viņi ir palaiduši garām pilnīgi visas ziņas, kurās diendienā tiek uzsvērts, ka vakcīnas nevienā brīdī nebūs obligātas? Tas savukārt liek uzdot jautājumu - cik šie cilvēki vispār ir ziņoši par jebko, kas nav iespējamās sazvērestības teorijas? Būtu pieticis kaut vienu reizi šomēnes atvērt kādu ziņu portālu, lai pietaupītu tinti visiem bezjēdzīgi sarakstītajiem plakātiem "tikai brīvprātīgu vakcināciju". Nekur un nevienu reizi neviens nav teicis, ka ar varu tev durs to šprici rokā.

Kripatiņu zinošāki bija ļaudis, kas rokās turēja plakātus, darot zināmu, ka ir pret maskām bērniem skolās vai drīzāk "ļaušanu bērniem elpot".

Mana mamma ir sākumskolas skolotāja, teju katru nedēļu te viena, te otra klase tiek sūtīta karantīnā, jo kādā ģimenē notikusi inficēšanās. Pēc vienas skolotājas inficēšanās visiem uztaisīja testus. Palika viena klase, kurai atļauts apmeklēt skolu klātienē.

Un šeit atliek tikai pievienot trešo plakātu kategoriju - tiem, kas ir pret attālinātajām mācībām, jo vecākiem taču ir jāstrādā. Varbūt, ja skolas varētu padarīt kaut drusku drošākas, tad varbūt nemaz nebūtu attālināti jāmācās. Ticiet man, sākumskolas skolotāji vairāk par visu negrib atgriezties pavasara režīmā, kad visiem mācības notika attālināti, jo tik maziem bērniem gluži iespējams nav reāli kaut ko iemācīt caur datora ekrānu.

Mīļie cilvēki, ārsti, aprūpējot Covid-19 pacientus, velk pamperus, jo gluži vienkārši nav iespējas aiziet uz tualeti. Un bērns nevar uzlikt masku skolā? Trakākais, ka teju katram, kas atradās sestdienas "sapulcēs", tas liekas normāli un viņi patiešām cilvēcīgi nesaskata nekādu problēmu tajā, neaizdomājas, ka, kaut kas tomēr nav riktīgi. Noteikti kārtējie "fake news" un ārsti slimnīcās šobrīd caurām dienām dzer kafiju un stūķē aiz vaigiem smalkmaizītes, čalojot par to, uz kādu ballīti kurš ies nogalē.

Un tad vēl tie, kuri vienmēr grib atlaist Saeimu. Padalīšos arī ar dažiem domu graudiem, ko dzirdēju piketētāju intervijās. Piemēram, vīrietis, kuram uz sejas bija maska ar izgrieztu caurumu, kas atsedz visu muti. Viņam tika jautāts, kāpēc atnācis uz šo protestu. Viņš pauda savu viedokli, ka vajadzētu atcelt visus ierobežojumus. Beigās gan nosprieda, ka "nu, okay, distancēšanos var atstāt". Vēl cilvēkiem gribas iet uz kafejnīcām un uz veikaliem. Valdība vispār neesot cilvēcīga un neko nesaprotot. Protams.

Ar lielām bažām, bet interesē kādi būs dati tuvāko dienu, nedeļu laikā, proti, pēc šīs "ballītes". Jā, jā, arī tiem, kas netic vīrusam, ar to saslimst. Arī tie nonāk slimnīcās. Bet, kā jau mēs (tie, kas tomēr kaut nedaudz seko līdzi notiekošajam) zinām, slimnīcās vietu ir tik, cik ir. Un nav daudz.

Cik sāpīgi būtu tas, ka tie, kas nogalē bļaustījās un spļaudījās Krastmalā, piepildītu pēdējās vietas. Un tad, piemēram, kādam skolotājam, kas ik dienu iet uz darbu skolā, kur bērni bez maskām nevar paelpot, nebūtu iespēja tikt pie aprūpes inficēšanās gadījumā.

Šīs sociālajos tīklos atrodamās idejas būtu tikai loģiskas. Bet tā jau nenotiks, valdība un mediķi cīnās arī par kovididiotu dzīvībām. Bet tik un tā profilaktiski uztaisīsim plakātus "atlaist viņus visus!" Un spriežot pēc intervijām un redzētā sestdien, nav jau pat pārāk svarīgi par ko. Vienkārši "prikolam".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:32

Jaunākās diskusijas