Atpakaļ uz nra.lv

Vai Tērbatas iela kļūs par jauno Covid-19 perēkli?

Viktorija Gabrjuna 20.jūlijs 2020, 14:00
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Tikai retais vēl nav izteicis viedokli par Rīgā, Tērbatas ielā, notikušajiem pasākumiem. Cilvēki ir sadalījušies divās frontēs. Daļa uzskata, ka lielo cilvēku masu dēļ Tērbatas ielas pasākumi būtiski palielina risku inficēties ar Covid-19, daļa tomēr nospļaujas uz koronavīrusu un sajūsminās par jauno izklaides iespēju Rīgā.

Kā zināms, Rīgas pašvaldība eksperimenta veidā pirmo reizi realizē pilsētas vasaras ielas ideju, uz vienu mēnesi atvēlot Tērbatas ielu gājējiem, riteņbraucējiem, tirgotājiem un nedēļas nogalēs - kultūras notikumiem. Apmeklētājus gaida 14 zaļās atpūtas zonas un paplašinātas kafejnīcu terases, vietām ir iespēja baudīt lauku gardumus no Latvijas mājražotājiem un nedēļas nogalēs piedzīvot daudzveidīgu kultūras programmu bērniem un pieaugušajiem.

Ideja izklausās lieliska, taču jau notikušie pasākumi parādīja, ka nemaz tik lieliski viss nemaz nav, proti, cilvēki - gan sabiedrībā zināmi, gan nezināmi, gan amatpersonas un vienkāršie rīdzinieki, neslēpa sašutumu, ka laikā, kad mums tiek atgādināts par koronavīrusa Covid-19 noteikto ierobežojumu ievērošanu, koncertā šajā Rīgas vietā pulcējies liels skaits interesentu.

Savu viedokli par situāciju pauda arī veselības ministre Ilze Viņķele: "Tērbatas ielas koncertā ne pēc burta, ne gara nebija ievēroti vairāki Covid-19 epidemioloģiskās drošības noteikumi. Jā, tā bija kļūda. Ar atbildīgajiem dienestiem skaidrosim, kādēļ nenostrādāja policijas uzraudzība, ko labāk varēja darīt organizatori. Vienvārdsakot - analizēsim notikušo un mācīsimies no kļūdām. Rīgas domes administrācija jau ir mainījusi pasākumu norises un koncerti vakaros ir atcelti. Paldies par operatīvo rīcību".

Savukārt pirmdien kļuva zināms, ka partijas "Saskaņa" Rīgas domes deputāta amata kandidāts Guntars Grīnvalds vērsies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu izvērtēt Tērbatas ielā piektdien notikušā pasākuma atbilstību normatīvajiem aktiem.

Grīnvalds lūdz izvērtēt Rīgas domes amatpersonu - pagaidu administrācijas un izpilddirektora pienākumu izpildītāja rīcību, organizējot un saskaņojot plaša mēroga pasākumu Tērbatas ielā, Rīgā, kas, viņaprāt, notika, neievērojot Ministru kabineta noteiktos ierobežojumus publisku pasākumu rīkošanai.

Un ko tagad darīt? Vainot policistus, publiski kaunināt organizatorus, iesaistīt Ģenerālprokuratūru un pilnībā atteikties no šī eksperimenta? Varbūt var arī tā, bet man šķiet, ka visā šajā stāstā tomēr ir atkal piemirsts par katra cilvēka atbildību pret sevi un citiem. Mēs visi zinām, ka noteikumi par 2 metru distances ievērošanu, aizsardzības un dezinfekcijas pasākumiem joprojām ir spēkā, jo Covidu vēl neviens nav atcēlis. Un mums tie ir jāievēro gan sevis, gan citu dēļ.

Rodas jautājums, kāpēc paši Tērbatas ielas pasākumu apmeklētāji neievēroja noteikumus, ar kuriem sadzīvojam jau kopš pavasara? Vai tiešām policistiem un pasākumu organizoriem ir jāuzņemas atbildība, ka Tērbatas iela varētu kļūt par jauno Covid-19 perēkli, tikai ne pašiem apmeklētājiem?

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas