Atpakaļ uz nra.lv

"Facebook" kanons jeb, cik viegli ticam baumām

Lelde Veinberga 10.februāris 2020, 16:00
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Brīžiem šķiet, ka sociālajā tīklā "Facebook" rakstīto cilvēki pieņem tik pašsaprotami, ka ar lielāko pārliecību "šēro" tālāk - ja jau "feisbukā" rakstīts, tad jau patiesība... Taču izrādās, ka vien daži teikumi var uzpūst skandālu, kas beigās izrādās "tukša muldēšana".

Šāda situācija radusies par nostāstiem Pārdaugavā - Botāniskā dārza apkaimē burtiski mētājoties mājdzīvnieku līķi, kurus nogalinājuši dzīvnieku nīdēji. Protams, nav pirmā dzirdēšana par cilvēku ļaunprātībām un nekrietniem paņēmieniem, kā nodarīt pāri dzīvniekiem, nometot zemē kārumus ar dzīvību apdraudošiem svešķermeņiem.

Rīgas pašvaldības policijai aptaujājot apkaimes iedzīvotājus, izrādījās, ka par baumām ir dzirdēts, taču neviens nevarēja nosaukt nevienu konkrētu cietušo. Tāpat neviens arī nebija manījis dzīvnieku līķus, lai gan sociālajā tīklā jau runāja par "kaudzītēm ar kaķu līķīšiem". Savukārt, sazinoties ar paša ieraksta autori, izrādījās, ka viņa nemaz nedzīvojot Botāniskā dārza apkaimē. Sieviete skaidroja, ka esot uzzinājusi šausminošos stāstus no paziņām, tādēļ nolēmusi brīdināt citus.

Tas tikai nozīmē - pirms šausmās saķeram galvu, padomājam, painteresējamies un "nerakstām pasakas" paši! Lai vai kā šķistu, mums katram jāapgūst kripatiņa kritiskās domāšanas..

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:55

Jaunākās diskusijas