Atpakaļ uz nra.lv

Vai tiešām zoodārza apmeklētāji apdraud dzīvniekus?

Viktorija Gabrjuna 6.februāris 2020, 12:00
 
Oksana Džadana/F64
Pēc tam, kad vairākas Rīgas Zooloģiskā dārza darbinieces atklāti pastāstīja par zoodārza apmeklētāju neadekvāto uzmanību attiecībā pret dzīvniekiem, radās jautājumus, vai tiešām zoodārza apmeklētāji var apdraudēt dzīvniekus, kas tur dzīvo?

Jau vēstījām, ka Rīgas Zooloģiskā dārza darbiniece Keita pēc divu nedēļu darba veltījusi skarbus vārdus Zooloģiskā dārza apmeklētājiem. Pēc tam ar savu pieredzi dalījās arī dzīvnieku kopēja Anna, kura Zoodārzā strādā jau vairākus gadus.

Abas sievietes pauda, ka zoodārza apmeklētāji joprojām apdraud dzīvnieku veselību un drošību, piemēram, barojot tos gan ar ēdienu (zvēri jau tā tiek baroti), gan ar neēdamiem priekšmetiem, piemēram, dzēšgumijām. Tāpat apmeklētāji bojā stiklus, aiz kuriem atrodas dzīvnieki.

No vienas puses, bez šaubām, abām zoodārza darbiniecēm var piekrist, ka ar savām darbībām cilvēki apdraud dzīvniekus.

No, otras puses, kāds droši var pateikt, ka tieši tāpēc zoodārzs ir izveidots, lai cilvēkiem būtu iespēja atnākt un apskatīt dzīvniekus. Un te arī nevar iebilst. Slēgt zoodārzu apmeklētājiem arī nav risinājums, jo tad tas lielā mērā zaudēs savu pastāvēšanas jēgu.

Taču atrisinājums ir. Galvenais jautājums, manuprāt, ir par cilvēku uzvedību un audzināšanu. Pieņemsim, ka lielākā daļa to apmeklētāju, par kuriem runāja zoodārza darbinieces, ir bērni.

Tad nu bērnu vecāki ir tie, kam jāuzņemas "vainīgā" loma. Viņiem ir jāiemāca savai atvasei, kā uzvesties zoodārzā... un ne tikai.

Pieļauju, ka tas varētu būt risinājums situācijai nākotnē, bet patlaban, kā iesaka arī citi interneta lietotāji, - uzlikt pie dzīvnieku mājvietām kameras un sodīt vainīgos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:02

Jaunākās diskusijas