Atpakaļ uz nra.lv

Vai Markus Riva patiešām ir Latvijas Eirovīzijas simbols?

Baiba Puriņa 30.janvāris 2020, 16:00
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Kņada ap šī gada Eirovīzijas konkursu nu ieguvusi jaunus apmērus. It kā jau interese par šo dziesmu konkursu, kas vieniem šķiet dārgs balagāns, bet citi nebeidz tajā saskatīt mākslinieciskās vērtības, bija sākusi "slīkt" tādā kā apmātībā. Bet, še tev- organizatori un Marka Rivas fani parūpējās, lai lietas sāktu kļūt interesantākas.

Īstenie "Eirovīzijas" fani pārdzīvoja pamatīgu šoku, uzzinot, ka, nu jau par tādu kā šī konkursa nacionālās atlases "simbolu" kļuvušais Riva, pirmo reizi ilgu gadu laikā nav iekļuvis pašmāju atlases finālā. Galu galā - Riva, par kuru būtībā atceramies tikai Eirovīzijas laikā, taču ir pelnījis vismaz šajā laikā parādīt, ko spēj uz skatuves. Labi, vēl ir talantu šova "X Faktors" vadītāja pienākumi, bet būsim atklāti - atkārtošos, taču arī es nevaru nosaukt nevienu viņa dziesmu - pat ne pagājušajā gadā izpildīto konkursa dziesmu.

Bet šogad Rivas vārds pēkšņi kļuvis par mantru Eirovīzijas skatītājiem - nu, kā tas iespējams, ka Rivu finālā neredzēsim? Un izrādās, ka par to satraucies ne viens vien - ceturdien mediji saņēma vēstuli, kurā tās autori uzstāj uz mūziķa Markus Rivas iekļaušanu konkursa "Supernova" finālā. Vēstuli parakstījuši tādi sabiedrībā pazīstami cilvēki, kā Deniss Ševeļovs, Agnese Zeltiņa, Elita Patmalniece, Mārtiņš Kapzems, Una Ulme un citi. "[...] uzskatām, ka Markus Riva jau kādu laiku ir Eirovīzijas simbols Latvijā, ko viņš ir sasniedzis ar neatlaidību un patiesu vēlmi būt daļai no Eirovīzijas [...]" rakstīts vēstulē.

Vienu bīdi jau prātā iešaujas ķecerīga doma, vai tas nav tāds organizatoru gājiens, lai atdzīvinātu interesi par vietējo atlasi? Jo tracis ir liels. Bet varbūt vienkārši jāļauj Markum pierādīt sevi lielajā konkursā, jo tik aktīvi piedaloties nacionālajās atlasēs, dziedātājs noteikti jau ir "atkodis" konkursa formulu, kamēr mēs sūtām izpildītājus, kuri jau vairākus gadus tālāk par pusfināla pēdējām vietām netiek.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas