Atpakaļ uz nra.lv

Ārste par vakcīnu blakuspārādībām: Tas ir jārisina ārsta kabinetā

tautaruna.lv 18.maijs 2021, 15:15
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
"Tas nav tik vienkārši risināms jautājums," runājot par vakcīnu blakusparādībām kanāla Rīga TV24 raidījumā "Uz līnijas" pauž Latvijas ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece.
"Tas patiesībā jārisina ir katram pacientam ar savu ārstu vai dodoties uz to vietu, kur viņš dodas vakcinēties," saka Aizsilniece, komentējot vakcīnu blakusparādības.

Viņa atklāj, ka savā praksē ir sagatavojusi septiņu lapu dokumentu, kurā skaidro vakacīnu iespējamās blakusparādības un lūdz pacientiem ar to pirms vakcinācijas iepazīties un parakstīt.

Aizsilniece arī norāda, ka viņai ar pacientiem ir noruna, ka viņi ziņo par pilnīgi visām blakusparādībām pēc potes saņemšanas, ja tādas ir.

Ārste arī pauž, ka vakcīnu pret Covid-19 gadījumā vajadzētu vairāk runāt par potēm, lai neveidotos maldīgi priekšstati un bailes.

Jau vēstīts, ka pirmdien Latvijā poti pret Covid-19 kopumā saņēmuši 7423 cilvēki, apmēram puse jeb 3809 no tiem vakar saņēmuši pirmo vakcīnas devu. Otro poti, noslēdzot vakcinācijas gaitu, saņēmuši 3304 cilvēki, savukārt 310 aizvadītajā diennaktī sapotēti ar "Johnson & Johnson" meitasuzņēmuma vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva.

Līdz pirmdienai ieskaitot vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā ir saņēmuši vismaz 392 955 cilvēki, bet vakcinācijas procesu noslēgušas 121 686 personas. Par vakcinācijas procesu noslēgušiem tiek uzskatīti cilvēki, kuri saņēmuši "AstraZeneca", "Pfizer"/"BioNTech" vai "Moderna" ražotās potes abas devas vai "Johnson & Johnson" meitasuzņēmuma vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva. Imunitāte pret Covid-19 izraisošo vīrusu pēc dažādu vakcīnu saņemšanas gan iestājas atšķirīgos laikos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:56

Jaunākās diskusijas