Atpakaļ uz nra.lv

Vīrietis 10 gadus izlikās par aklu, lai saņemtu pabalstu

tautaruna.lv 16.maijs 2021, 11:21
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA
Kāds vīrietis Itālijā zaudēja savu īpašumu kopumā 160 tūkstošu eiro apmērā. Attiecīgu lēmumu pieņēma tiesa, jo tika pierādīts, ka vīrietis kā neredzīgs cilvēks 10 gadus saņēma invaliditātes pensiju, bet tajā pašā laikā viņš regulāri brauca ar savu automašīnu.
Itālis 2011. gadā reģistrējās kā neredzīgs cilvēks. Šajā laikā viņš saņēma invaliditātes pensiju. Tajā pašā laikā viņš dzīvoja pilnīgi piepildītu dzīvi un pat vadīja savu automašīnu.

Itālijā regulāri pārbauda pārbauda personu ar invaliditāti un autovadītāja apliecību īpašnieku datu bāzes. Tādējādi valsts meklē krāpniekus, kuri saņem pabalstus, uz kuriem viņiem nav tiesību.

Izmeklēšanas laikā finanšu uzraugi ieguva piekļuvi aizdomās turamā medicīniskajiem datiem. Izrādījās, ka viņam nav invaliditātes, bet 10 gadus viņš no valsts budžeta saņēma maksājumus 160 tūkstošu eiro apmērā.

Pret vīrieti tika uzsākta krimināllieta saskaņā ar pantu "Krāpšana, lai atbildību pastiprinošos apstākļos iegūtu valsts līdzekļus". Ar tiesas lēmumu tika arestēts viņa īpašums - nekustamais īpašums, mēbeles un bankas konti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:40

Jaunākās diskusijas