Atpakaļ uz nra.lv

Noskaidrots produkts, kuru lieto visi, kas sasnieguši 100 gadu vecumu

tautaruna.lv 14.maijs 2021, 16:16
 
pexels.com
Šī produkta iekļaušana uzturā varot palīdzēt nodzīvot līdz pat 100 gadu vecumam, ziņo CNBC.

Pirms vairākiem gadiem pētnieks Dens Buetners devās uz Okinavu Japānā, Nikoju Kostarikā, Ikariju Grieķijā, Loma Lindu Kalifornijā un Sardīniju Itālijā, kas esot vietas, kur ir daudz tā dēvēto ilgdzīvotāju. Pētnieks vēlējās noskaidrot, ko ēd cilvēki, kuri sasniedz 100 gadu vecumu.

Buetners arī aptaujāja desmitiem pasaules vadošo uztura speciālistu un zinātnieku par uzturu ilgākai dzīvei, ņemot vērā apkārtējo vidi. No desmit ieteiktajiem produktiem, puse bijuši pākšaugi - lēcas, pupas, turku zirņi un citi.

Piemēram Nikojas pussalā Kostarikā dienu var iesākt ar siltu kukurūzas tortilju, kas pildīta ar pupiņām. Sardīnijas salā Itālijā pusdienās tiek pasniegta minestrona bļoda, kas pildīta ar pupiņām un turku zirņiem. Okinavas salā Japānā vakariņās iecienīts ir zaļo pupiņu, sojas pupiņu vai mung pupiņu kāpostu cepetis.

Kā atklāj pētījumi, pupiņas ne tikai nodrošina organismu ar ogļhidrātiem, olbaltumvielām un vērtīgiem mikroelementiem, bet arī piegādā šķiedrvielu, kas nepieciešama mūsu mikrobiomām, tādējādi stiprinot imūnsistēmu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas