Atpakaļ uz nra.lv

Laikazīmju vērotājs Bukšs par vakcinēšanos: Kamdēļ man vakcinēties!?

tautaruna.lv 10.maijs 2021, 10:27
 
Vladislavs Proškins/F64
Dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar ierakstu, kurā atklāj savu nostāju par vakcinēšanos pret Covid-19.

Bukšs dalījies ar sarunu, kura izvērtusies, nejauši satiekot senu paziņu.

"Vakar uz lauku ceļa satiku senu paziņu un pirmais, ko viņš man jautāja: Vai tu jau vakcinējies??? Atbildēju: Kamdēļ man vakcinēties!? Ar kuru katru nebučojos, ap svešām mantām negrābstos un galu galā, esmu seniors, kura vienīgā rūpe dārzs, pļava un mežs... Šis: Tu tā saki..." - raksta Bukšs.

Jau vēstīts, ka vakcīnas pret Covid-19 pirmo poti līdz šim saņēmuši 16,72% Latvijas iedzīvotāju, savukārt vakcināciju pabeiguši 4,22% iedzīvotāju, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Līdz 9.maijam ieskaitot vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā ir saņēmuši 315 864 cilvēki, bet vakcinācijas procesu noslēgušas 78 846 personas. Par vakcinācijas procesu noslēgušiem tiek uzskatīti cilvēki, kuri saņēmuši "AstraZeneca", "Pfizer"/"BioNTech" vai "Moderna" ražotās potes abas devas vai "Johnson & Johnson" meitasuzņēmuma vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva.

Atbilstoši CSP datiem, Latvijā 2021.gada 1.janvārī provizoriski bija 1,894 miljoni iedzīvotāju, tātad pirmo poti pret Covid-19 ir saņēmuši 16,72% iedzīvotāju, bet vakcinācijas procesu pabeiguši - 4,22%.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas