Atpakaļ uz nra.lv

Covid-19: Dumpis atklāj, kas jādara, lai neinficētos darbā

tautaruna.lv 13.aprīlis 2021, 7:00
 
f64.lv, Lauris Aizupietis
Infektologs Uga Dumpis mikroblogošanas vietnē Twitter paudis, ko ieteicams darīt darba vietās, lai izvairītos no inficēšanās ar jauno koronavīrusu.

Dumpis norāda, ka iestājoties siltākam laikam, cilvēkiem arvien biežāk vajadzētu vēdināt telpas.

"Siltais laiks ļauj vairāk atvērt logus darba vietās. Tas arī būtu jādara, jo uzlabota gaisa apmaiņa varētu krietni samazināt inficēšanās iespējas slikti ventilētās telpās, kur ilglaicīgi kopā uzturas vairāki cilvēki. Nevajag baidīties no caurvēja, jo tas slimību neizraisa," norāda infektologs.

Tikmēr komentārā pie ieraksta kāds iedzīvotājs norāda, ka arī sabiedrisko transportu uzturētājiem vajadzētu parūpēties, lai transportlīdzekļos logi būt biežāk vaļā.

"Tieši tā. Un @Rigassatiksme_ , @PVilciens, utt būtu arī jātur obligāti logi vaļā," pauž komentāra autors.

Jau vēstīts, ka Latvijā vairāk nekā 70% no visiem Covid-19 saslimšanas gadījumiem ir saistīti ar Lielbritānijas vīrusa paveidu un slimnīcās arvien vairāk nonāk smagi slimo pacientu vecumā no 29 līdz 39 gadiem, intervijā Latvijas Radio sacīja valsts galvenais infektologs Uga Dumpis.

Viņš atzina, ka lipīgākais Lielbritānijas vīrusa paveids ir strauji izplatījies Latvijā un tas visbiežāk skāris cilvēkus vecuma grupā no 20 līdz 39 gadiem, jo tieši šāda vecuma cilvēki slimnīcās nonāk ar smagiem saslimšanas simptomiem.

Viņš arī skaidroja, ka vakcīnas ir efektīvas arī pret šobrīd dominējošo Lielbritānijas Covid-19 paveidu, vakcinēties cilvēki lielākoties nesaslimst, bet neliela daļa saslimt vieglā formā un nenonāk slimnīcā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas