Atpakaļ uz nra.lv

Soctīklu lietotājus sadusmo policijas teiktais par velobraucējiem

tautaruna.lv 9.aprīlis 2021, 11:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Mikroblogošanas vietnē Twitter izveidojusies diskusija, komentējot Valsts policijas Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšnieka vietnieka Andra Loca teikto.

Locs pauda savu viedokli par velosipēdistiem un veļoceļiem, tostarp arī sakot, ka patiesībā velosipēds nav pārvietošanās līdzeklis, ka, piemēram, velosipēds ir pārvietošanās līdzeklis cilvēkiem, kuriem nav bērnu (..), kuri var vienkārši vizināties ar velosipēdu, kuriem nav darba.

"Es nezinu, kā var atbraukt uz darbu viss sasvīdis, netīrs, atbraucot no Mārupes vai Purvciema, vai Teikas, nav svarīgi, no kurienes," viņš pauda.

Šāda policijas pārstāvja nostāja izraisīja viedokļu vētru Twitter lietotāju vidū. Lielākā daļa kritizē Locu par izteikumiem, ka velosipēds nav pārvietošanās līdzeklis.

"Kamēr par satiksmes drošību Latvijā rūpēsies šādi dinozauri, tikmēr labāk nekļūs."

"Ar šādu amatpersonu ir izbeidzamas darba attiecības. Par satiksmes drošību nedrīst rūpēties cilvēki, kuriem nav ne mazākās izpratnes par satiksmes prioritātēm mūsdienu pilsētā. Man jāraksta iesniegums vai arī paši izvērtēsiet?"

"Es no šīs intervijas uzzināju, ka esmu studente un bezdarbniece ar apšaubāmu higiēnu. Paldies!"

Tikmēr daļa tomēr uzskata, ka policijas pārstāvis nepateica neko nepareizu.

"Šim tam var nepiekrist, bet daudz ko milicis saka, kā ir. Īpaši pēdējā daļa. Tā kā dēļ kovidnieka ofisā slēgtas dušas un ģērbtuves, tad šogad ar velo uz darbu nebraukšu."

Tāpat šo jautājumu komentē arī Valsts policija, uzsverot, ka tas nav oficiālais policijas viedoklis.

"Saprotam radušos neizpratni par pausto komentāru. Jānorāda, ka šis noteikti nav VP kā iestādes oficiālais viedoklis. Uzskatām, ka tas ir ikdienas pārvietošanās līdzeklis un jārūpējas, lai satiksmē droši justos arī velosipēdisti. Konkrēto situāciju pārrunāsim ar amatpersonu."

Tikmēr, kā vēstīts marta beigās, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja pieņēmusi zināšanai informāciju par Rīgas pilsētas velosatiksmes attīstības koncepcijas 2015.- 2030.gadam aktualizāciju.

Komiteja laika trūkuma dēļ nelēma par pagaidu velojoslas Aleksandra Čaka ielā nākotni, lai arī politiķi par šo jautājumu apmainījās ar pretējiem viedokļiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:39

Jaunākās diskusijas