Atpakaļ uz nra.lv

Covid-19: epidemioloģe atbild, vai ierobežojumi Latvijā ir pārspīlēti

tautaruna.lv 9.aprīlis 2021, 10:30
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Epidemioloģe, Rīgas Stradiņa universitātes veselības institūta direktore Anda Ķīvīte - Urtāne kanāla Rīga TV24 raidījumā "Uz līnijas" atbild, vai Latvijā tiek pārspīlēts ar ierobežojumiem Covid-19 izplatības apturēšanai.

Ķīvīte - Urtāne norāda, ka, salīdzinot ar citām valstīm, "mēs Latvijā pat neesam tādu īsto lokdaunu piedzīvojuši" arī smagākajos brīžos.

"Es nedomāju, ka viņi ir pārmērīgi pārspīlēti. Drīzāk te varētu runāt par to, ka varbūt, ja mēs visa gada griezumā skatāmies, ka viņi ir bijuši pretrunīgi, varbūt reizēm haotiski vai pretrunīgu komunikāciju valdība ir sniegusi," norāda speciāliste.

"Es neteiktu, ka mūsu ierobežojumi ir neadekvāti un pārspīlēti, un bargi," pauž Ķīvīte - Urtāne.

Jau vēstīts,ka beidzoties ārkārtējai situācijai, iedzīvotājiem arī turpmāk būs jāievēro virkne ar Covid-19 izplatības mazināšanu saistītu ierobežojumu, pagājušajā nedēļā lēma valdība.

Jau iepriekš valdība vienojās pēc 6.aprīļa neturpināt Covid-19 dēļ izsludināto ārkārtējo situāciju, kas bija spēkā kopš pagājušā gada 9.novembra.

Valdība lēma turpināt teju visus ar Covid-19 izplatības mazināšanu ieviestos epidemioloģiskās drošības ierobežojumus. Tādējādi arī turpmāk būs aizliegti privāti pasākumi un privāta pulcēšanās, vienlaikus būs atļauti pasākumi divu mājsaimniecību ietvaros ārtelpās līdz desmit personām.

No 7. aprīļa spēkā būs prasība lietot sejas maskas visās sabiedriskās vietās, kur atrodas vairāk nekā viens cilvēks, tai skaitā arī darba vietās. Obligāta sejas masku lietošana tiek paredzēta arī sabiedriskās vietās, kur ir intensīva cilvēku plūsma un kur nav iespējams ievērot divu metru distanci.

Tāpat kā līdz šim sejas maskas varēs nelietot bērni līdz septiņu gadu vecumam, personas ar fiziskiem un psihiskiem traucējumiem, kuru dēļ sejas masku lietošana nav iespējama, kultūras darbinieki, kas sniedz priekšnesumus, kā arī izglītības procesā, apgūstot vokālo, instrumentu spēli un deju mākslu, kā arī mākslas priekšnesumu laikā. Tāpat sejas maskas varēs nelietot raidījumu nodrošināšanas laikā, piemēram, diktori, intervijās, kas īsākas par 15 minūtēm. Sejas maskas lietošana nav obligāta arī profesionāliem sportistiem treniņa laikā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas