Atpakaļ uz nra.lv

Gruntmanis: Latvija ir pēdējā vietā pēc vakcīnu skaita

tautaruna.lv 3.februāris 2021, 12:00
 
Ekrānuzņēmums no LTV sižeta
Kanāla Rīga TV24 raidījumā "Uz līnijas" viedokli par vakcīnu iegādi Latvijā paudis Dartmutas universitātes, ASV medicīnas profesors Uģis Gruntmanis.

Gruntmanis norāda, ka Latvijai ir milzīga problēma ar vakcīnu iegādi. Viņš atsaucas uz Eiropas Zāļu aģentūras datiem, norādot, ka Latvija līdz šim iegādāto vakcīnu skaita ziņā ir pēdējā vietā.

"Mēs esam absolūti pēdējā vietā pēc vakcīnu skaita. Mums ir mazāk vakcīnas atsūtītas nekā Kiprā, valstī, kas ir vairāk nekā divas reizes mazāka nekā mēs," norāda Gruntmanis, uzsverot, ka tas ir nepieļaujami.

"Pavisam jocīgi no tāluma skatīties, ka mēs nevaram saprast, kurš ir parakstījis šo dokumentu, kas ir devis šādas atļaujas. Mēs to nevaram saprast," sašutis ir ārsts.

Jau vēstījām, ka Gruntmanis mikroblogošanas vietnē Twitter publicējis attēlu un paudis prieku par vakcīnas pret Covid-19 saņemšanu.

Gruntmanis vakcīnu saņēma Dartmutā, ASV. Ārsts publicējis amizantu attēlu, kurā fiksēts viņa vakcinēšanas brīdis.

"Esmu tik sajūsmināts saņemt savu Covid-19 vakcīnu, lai izbeigtu šo pandēmiju. Mums visiem nepieciešams uzrotīt piedurknes un vakcinēties pēc iespējas ātrāk, lai beidzot noliktu nost savas maskas, sanāktu kopā un sāktu dziedināšanas procesu," angļu valodā rakstīja Gruntmanis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:01

Jaunākās diskusijas