Atpakaļ uz nra.lv

Pasaulē pirmais Covid-19 pacients ir pazudis bez vēsts

tautaruna.lv 20.janvāris 2021, 12:09
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA
Zinātniece no Uhanas pilsētas Ķīnā, kas nosaukta par "pasaulē pirmo pacients ar Covid-19", pazudusi jau vairāk nekā gadu, raksta ārvalstu mediji.

Saskaņā ar dažādiem avotiem, Huana Jaņļiņa bija pirmā, kas saskārās ar jaunā koronavīrusa simptomiem. Attiecīgi līdz 2019. gada beigām viņai pirmajai tika diagnosticēts Covid-19, pat pirms mēs zinājām, kas tas vispār ir.

Kā izrādās, pētniece ir pazudusi vairāk nekā gadu, kura laikā ir parādījušās daudzas teorijas par viņas pazušanas iemesliem.

Ir viena versija, ka pētniecības centrs, kurā viņa strādāja, bija iesaistīts pandēmijas uzliesmojumā, jo eksperimenta laikā vīruss varēja "noplūst" no laboratorijas.

Viņas sociālo tīklu profili tika dzēsti. Bet Virusoloģijas pētījumu centrs, kurā viņa strādāja, noliedz, ka Huana patiešām bija pirmā Covid-19 paciente

Cita versija par zinātnieces pazušanu norāda, ka Ķīnas valdība stāv aiz viņas nāves. Pēdējo dienu laikā starptautiskais spiediens uz Ķīnu ir pieaudzis, pieprasot sniegt skaidrus pierādījumus par sievietes atrašanās vietu un pandēmijas patieso avotu.

Pirms dažām dienām Ķīnas ziņojumapmaiņas platformā WeChat augšupielādēts ziņojums, kurā apgalvots, ka zinātniece sot dzīva. To apgalvojis viņas kolēģis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:58

Jaunākās diskusijas