Atpakaļ uz nra.lv

Covid-19 vakcinēšanās līdere Eiropas Savienībā ir Dānija; pasaulē - Izraēla

tautaruna.lv 19.janvāris 2021, 21:19
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta
Apmēram mēnesi pasaulē pilnā sparā rit vakcinēšanās pret Covid-19. Dati rāda, ka pārliecinoša līdere pasaulē ir Izraēla, kas izrāvusies priekšgalā injicēto vakcīnu devu ziņā.

Atsaucoties uz "Our World in Data", par pasaules vakcinācijas gaitu pret Covid-19 mikroblogošana vietnē Twitter raksta latviešu ārsts Uģis Gruntmanis.

Dakteris norāda, ka Dānija ir līdere Eiropas Savienībā Covid-19 vakcinācijā, "taču jāmācās sevišķi no Izraēlas", kas ir pārliecinoši vadībā visai pasaulē.

Izraēlā uz simts iedzīvotājiem dienā pašlaik tiek injicētas gandrīz 30 devas, tikmēr otrajā vietā atrodas Lielbritānija, kur dienā uz simts cilvēkiem iepotē aptuveni piecas devas. Pēc tam seko ASV, Dānija, Lietuva un Igaunija.

Jau vēstīts, ka līdz šim Latvijā vakcinācijas devas pret Covid-19 saņēmuši 16 070 ārsti un ārstniecības iestāžu darbinieki, no tiem abas potes jau saņēmis 571 cilvēks, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati.

Kopējais veikto vakcināciju skaits ir 16 641 devu, no tām pirmdien, kad bija sācies vakcinācijas otrais vilnis, pirmo vakcinācijas devu bija saņēmuši 268, bet jau otro 571 cilvēks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:07

Jaunākās diskusijas