Atpakaļ uz nra.lv

Bricis parāda, kā var neparasti izklaidēties salā

tautaruna.lv 18.janvāris 2021, 12:30
 
Anita Vaivode/F64
Laika ziņu redaktors Toms Bricis soctīklos dalījies ar foto, kuros redzams, kā sala laikā iespējams radīt "mākslas darbus".

Auksto laiku daudzi izmantojuši, lai ne tikai slēpotu un dotos pastaigās, bet arī salu vizuāli krāšņākām izklaidēm.

Viena no šādām izklaidēm ir tvaika mākonis, kuru rada, gaisā izšļakstot karstu ūdeni.

Ekrānuzņēmums no Instagram/Toms Bricis

"Aukstajos rītos var ne tikai taisīt tvaika mākoņus, izšļakstot gaisā karsta ūdens krūzi. Var arī taisīt saldētus ziepju burbuļus," atklāj Bricis. Viņš publicējis foto, kas nedēļas nogalē tapis Nīcas novadā, Rudē.

Jau vēstīts, ka svētdienas rītā novērojumu stacijā "Jelgava", kas atrodas Staļģenē, termometra stabiņš noslīdēja līdz -31 grādam, sasniedzot 17.janvāra aukstuma rekordu, kas Jelgavā reģistrēts 1940.gadā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotie dati

Novērojumu stacijas atrašanās vieta ir mainīta, un tikai pēdējos gados tā izvietota Staļģenē - aptuveni 15 kilometrus no Jelgavas.

Iepriekšējā reize, kad sals Latvijā pastiprinājās līdz -31 grādam, bija 2017.gada 7.janvāris. Toreiz tik liels sals piemeklēja valsts austrumus.

Otrā zemākā gaisa temperatūra, kas svētdienas naktī reģistrēta novērojumu stacijās, bija -28,2 grādi Bauskā.

Rīgas lidostā termometra stabiņš noslīdēja līdz -26 grādiem, bet galvaspilsētas centrā - līdz -18 grādiem. Visā Latgalē un Vidzemē, izņemot daļu Rīgas, minimālā gaisa temperatūra bija zem -20 grādiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas