Atpakaļ uz nra.lv

Zināms, kur Latvijā uzsnigusi biezākā sniega kārta [papildināts]

Baiba Puriņa 13.janvāris 2021, 10:00
 
Kaspars Krafts/F64
Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā sniga un daudzviet sniega segas biezums parsniedz pat 20 centimetrus, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un metereoloģijas centrs (LVĢMC).

Biezākā sniega sega šobrīd ir Dagdā - 23 centimetri, savukārt otrā Latvijas galā - Liepājā - tā ir tikai vienu centimetru bieza.

Lielākais sniegs segas pieaugums novērots Lielplečos (13 centimetri), Kalnciemā (11 centimetri) un Skrīveros (10 centimetri), norāda LVĢMC.

Vidēji Latvijā sniega segas biezums šorīt ir 10 - 15 centimetri.

Ekrānuzņēmums/LVĢMC

Tikmēr LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis norāda, ka šie dati gan jāvērtē kā aptuveni, jo vēja dēļ arī novērojumu stacijās sniegs var būt sapūsts biezākā kārtā vai sniega kārta nopūsta plānāka.

"Tāpat arī kartes krāsojums ir aptuvens. Ja sanāk laiks, nomēri sniegu pie sevis, nofotografē un ieliec komentārā. Vēlams, protams izvēlēties pēc iespējas objektīvāku mērījuma veikšanas vietu, kur nav vēja dēļ izveidojusies kupena vai gluži pretēji - nopūsta plānāka kārta," norāda Bricis.

Jau vēstīts, ka trešdien Latvijas lielākajā daļā nedaudz snigs, vairāk nokrišņu būs centrālajos novados, kur sniega sega kļūs vēl par 2-4 centimetriem biezāka, prognozē sinoptiķi.

Valsts austrumu un centrālajā daļā, pūšot mērenam austrumu, dienvidaustrumu vējam, vietām arī nedaudz putinās. Kurzemē gaidāms lēns vējš.

Gaisa temperatūra būs 0..-3 grādi.

Rīgā snigs, bet vakarā vairs nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš vietām var izraisīt nelielu puteni. Gaisa temperatūra būs 0..-1 grāds.

Laikapstākļus nosaka ciklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1000 hektopaskāliem Liepājā līdz 1008 hektopaskāliem Krievijas pierobežā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:11

Jaunākās diskusijas