Atpakaļ uz nra.lv

Vecāku dēļ 6. klases skolniece izdara pašnāvību

tautaruna.lv 17.janvāris 2021, 17:45
 
Ilustratīvs attēls / Ādolfs Mārtiņš Krauklis/F64
Pārāk stingra vecāku kontrole, domājams, ir sestās klases skolnieces pašnāvības iemesls. Krievijā, Maskavas apgabala dienvidaustrumos, pamestā mājā tika atrasta mirusi 12 gadus veca skolniece, raksta "mk.ru".

Tajā dienā meitene pēcpusdienā izgāja no mājām, kad viņas vecāki (māte ir speciāliste celtniecības uzņēmumā, tēvs ir šoferis) devās uz veikalu pēc materiāliem remontam. Meitene paņēma nedaudz naudas un devās uz aptieku. Tad viņa devās uz pamestu māju netālu un ar vecākiem vairs nesazinājās.

Sākumā vecāki mēģināja pašu spēkiem atrast savu meitu, sazinoties ar viņas labāko draudzeni. Draudzene nekādi nevarēja palīdzēt - apmēram pulksten 12.00 viņa nosūtīja ziņu pusaudzei, taču viņa to neizlasīja. Un draudzene neko nezināja par vienaudzes briesmīgajiem plāniem. Vecākiem bija jādodas uz policiju.

Sestās klases skolnieces atrašanās vietu izdevās noteikts ap pusnakti, nosakot viņas tālruņa atrašanās vietu. Viņa bija mirusi vismaz sešas stundas - to konstatēja eksperti. Eksperti uz ķermeņa neatrada vardarbības pēdas. Mirusī neatstāja nevienu piezīmi.

Vecāki paskaidroja, ka sestdien pēc pastaigas viņu meita pārnāca mājās pulksten 20.30, nokavējot pusstundu. Viņi salamāja savu meitu un uzstādīja telefonā izsekošanas programmu.

Ģimenes paziņas stāsta, ka meitene tika auzdināta ļoti stingri. No skolas drīkstēja nākt mājās tikai ar "pieciniekiem" (Krievijā ir piecu punktu sistēma) - pretējā gadījumā mājās gaidīja sarežģīta saruna ar vecākiem, arī draugi meitenei izvēlēti pēc mammas un tēta vēlmēm.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas