Atpakaļ uz nra.lv

Friziere Rīgā par Covid-19: Šobrīd piedzīvoju genocīdu

Viktorija Gabrjuna 12.janvāris 2021, 17:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Skaistumkopšanas nozares speciālisti Latvijā nonākuši neapskaužamā situācijā. Cits pēc cita manikīra meistari, frizieri un citi nozares profesionāli izmanto soctīklus, lai pateiktu valdības ministriem, ka vēlas strādāt. Tā kāda friziere no Rīgas raksta, ka neredz, kur ir valsts sniegtās atbalsta programmas krīzes laikā.
Friziere, kas skaistumkopšanā strādā jau 24 gadus, uzskata, ka šobrīd piedzīvo genocīdu.

"Strādāju skaistumkopšanas nozarē 24. gadus, mīlu savu darbu un mīlu savus klientus. Man ir divi bērni, kas mācās attālināti...

Es ar vieglu humora devu uztveru dažādas dzīves situācijas, esmu piedzīvojusi komunismu, barikādes un deviņdesmitos gadus.
Šobrīd piedzīvoju genocīdu, savādāk es to neredzu...
Neticu sazvērestības teorijām, ticu mediķiem...
Tātad strādāt es nedrīkstu !!! Bet atbalsts man nepienākas, jo esmu decembrī pietiekami nopelnījusi. Mani ienākumi decembrī nekritās par 20%, jo esmu pieprasīts meistars, man bija liels pieraksts. Un vienlaicīgi, esmu valdes locekle savā izlolētajā salonā, kurā strādāju, ievērojot drošības normas!!!
Šobrīd saņemu komunālos rēķinus un par zeķubiksēm īsti neuztraucos.
Un tie skaistumkopšanā nodarbinātie, kas ir saņēmuši atbalstu, īsti nesaprot ko darīt ar saņemto naudu, šie atbalsti ir niecīgi !!!
Mums ir bērni un mēs gribam strādāt !!!
Bet protams, varam arī nestrādāt, jo valstī ir ārkārtas situācija. BET KUR IR VISAS ŠĪS ATBALSTA PROGRAMMAS ????? KĀ LAI MĒS BAROJAM BĒRNUS UN MAKSĀJAM TEKOŠOS RĒĶINUS ????" raksta friziere.
Tikmēr komentāros cilvēkiem ir dažādi viedokļi. Daļa pauž atbalstu smagajā situācijā.
"Es piekrītu, ka tiem, kas zaudējuši darbus, un ar bērniem, ir ļoti smagi. Tāpēc Reira kungam vajadzētu daudz vairāk atbalstīt mazos uzņēmējus. Vajadzēja visiem vairāk dot naudu, lai stingrāk var ievērot noteikumus, tad šodien vairs nebūtu tāda situācija," teikts kādā komentārā.
Tikmēr vēl kāda daļa uzskata, ka situācija tiek dramatizēta.
"Nevajag dramatizēt - noziedzīgs darbs.....daudzas profesijas ir bez darba -pavāri, oficianti, izklaižu jomā, mākslinieki,kultūras darbinieki, mājražotāji, deju pedagogi, sporta treneri," teikts vēl citā komentārā.
Jau iepriekš vēstījām, ka sociālajā tīklā Facebook popularitāti guvis kādas rīdzinieces Ilzes ieraksts. Sieviete, kas ikdienā strādājusi par frizieri, bet valstī noteikto ierobežojumu dēļ to vairs darīt nevar, uzrunā Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, Veselības Inspekciju un Ekonomikas ministriju.
Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 7.februārim ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu, tostarp aizliegt strādāta frizētavām un manikrīra saloniem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas