Atpakaļ uz nra.lv

Ministri Viņķeli "pieķer" bez sejas maskas

tautaruna.lv 2.decembris 2020, 9:20
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Politiķis Aivars Lembergs mikroblogošanas vietnē Twitter norādījis, ka Latvijas Televīzijas studijā izglītības ministre Ilze Viņķele nofilmēta bez sejas maskas.
Lembergs uzdod jautājumu, vai Viņķeles rīcība ir bezatbildīga vai vieglprātīga.

"Lai gan Veselības ministre visus nepārtraukti aicinājusi stingi ievērot Ministru kabineta noteiktos drošības pasākumus, tostarp valkāt sejas maskas, vakar raidījumā "De Facto" visi varēja redzēt kā, ierodoties LTV studijā, pati to neievēro. Bezatbildīgi vai vieglprātīgi?" jautā Lembergs.

Savukārt Viņķele skaidro, ka pa LTV ēku jāstaigā sejas aizsargmaskā, bet studijā - bez tās.

"Tā ir, ka sen nav būts LTV. Bet var piezvanīt un pavaicāt, kādi tur tagad noteikumi. Pa ēku ar maskām, studijā - bez," skaidro Viņķele.

Iepriekš vēstījām, ka soctīklos izplatījušās fotogrāfijas, kurās valdības vadītājs Krišjānis Kariņš redzams veikalā bez sejas maskas. Kariņam nācās izskaidrot notikušo.

Fotogrāfijās Kariņš bija redzams, iepērkoties veikalā bez sejas maskas, savukārt viņam blakus esošā sieviete bija uzvilkusi sejas masku. Šis fakts raisīja neizpratni sabiedrībā, un soctīklu lielotātji aktīvi diskutēja par to, kā cilvēks, kas teju vai katru dienu uzsver, cik svarīgi nēsāt sejas maskas, pats šo noteikumu neievēro.

Jāpiebilst, ka Covid-19 ierobežošanai valdība nolēma noteikt pienākumu nēsāt sejas maskas visās iekštelpās, izņemot mājās, tātad tās būs jāvalkā arī darba kolektīvos. No veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) teiktā bija noprotams, ka sejas masku darbā var nevilkt darbinieks, kurš viens pats atrodas kabinetā un tikai laikā, kamēr viņš tur ir viens. Kariņš informēja, ka darba ēdnīcas turpmāk drīkstēs izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai.

Uzņēmējiem vai ēkas īpašniekiem būs jānodrošina, ka persona, kura nelieto mutes un deguna aizsegu vai lieto to neatbilstošā veidā, neaizsedzot degunu un muti, netiek ielaista iekštelpās un šādām personām netiek sniegti pakalpojumi.

Turpmāk sabiedriskajā transportā un ārpus mājām telpās, kur ir vairāk par vienu cilvēku, visiem būs jānēsā sejas maska. Sejas maskas varēs nenēsāt bērni līdz septiņu gadu vecumam un cilvēki, kuri acīmredzamu funkcionālu traucējumu dēļ tās nevar lietot.

Iepriekš bija noteikts, ka sejas maskas drīkst nevalkāt bērni līdz 13 gadu vecumam, bet tagad šis vecums pazemināts. Bērniem no septiņu līdz 13 gadu vecumam mutes un deguna aizsegus sabiedriskajā transportā būs jāsāk lietot no 7.decembra.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:35

Jaunākās diskusijas