Atpakaļ uz nra.lv

Uzzini, par kādu summu ikvienam būs dota iespēja aplūkot Titānika vraku

Lelde Veinberga 15.novembris 2020, 21:15
 
AP/SCANPIX/LETA
Turīgākajiem tūristiem drīzumā tiks dota iespēja pavisam tuvu apbrīnot slavenā tvaikoņa Titānika vraku, kurš jau simts gadus guļ Atlantijas okeānā dzelmē, vēsta "Metro".
Interesenti varēs nolaisties okeānā dzelmē un tuvumā apskatīt kuģa vraku. Tas izmaksās 125 000 ASV dolāru jeb vairāk nekā 105 000 eiro. Pirmā ekspedīcija plānota nākamā gada maijā, kad deviņi cilvēki dosies 6-8 stundu ilgā izpētes misijā.

EP/SCANPIX/LETA

Dārgā biļete iekļaus privātu kajīti uz kuģa, kas astoņas dienas pavadīs burājot līdz vietai, kur nogrima Titāniks. Tāpat tiks dota iespēja vadīt speciālo zemūdeni, kas apmēram 90 minūtes pavadīs zem ūdens, lai ļautu aplūkot kuģa vraku.
36 cilvēku liela grupa jau ir rezervējusi iespēju nolaisties Atlantijas okeāna dzelmē.
Izlaišanas laikā Titāniks bija lielākais pasažieru tvaikonis pasaulē. Savā pirmajā braucienā 1912. gada 14. aprīlī, svētdienas vakarā 23:40, Titāniks saskrējās ar aisbergu un nogrima pēc divām stundām un četrdesmit minūtēm pirmdienas, 15. aprīļa rītā 2:20. Bojā gāja 1500 cilvēku,un tā bija viena no lielākajām miera laika jūras katastrofām un arī pati slavenākā. Titānika uzbūvēšanai tika izmantotas modernākās tā laika tehnoloģijas, un tādēļ tika uzskatīts, ka tas ir nenogremdējams.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas