Atpakaļ uz nra.lv

FOTO: Skat, kādas sniega kupenas šajā laikā Latvijā bija pirms četriem gadiem

tautaruna.lv 5.novembris 2020, 12:00
 
Ekrānuzņēmums no Twitter/Jānis Trallis
Metereologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter publicējis attēlus no 2016. gada novembra, kad Latvijā novērots līdz pat 25 centimetriem dziļš sniegs.

Trallis dalījies ar attēliem, kuros redzama dziļā sniegā iestigusī Rīga. Kā norādīts, sniegs uzsnidzis 2016. gada 4. novembrī un noturējies vairākas dienas.

Kā norādīts blogā "weatherfoto.wordpress.com", 2016. gada novembrī Latviju pārsteidza pamatīgs sniegs un ziemai atbilstoši laikapstākļi. Laikapstākļi bijuši vairāk atbilstoši decembra beigām vai janvārim, nekā novembra pirmai pusei.

Naktīs gaisa temperatūra lielākoties bija no -3 līdz -8 grādi, siltāks vietām Kurzemē - ap nulli, bet dažās naktīs vietām, pārsvarā Vidzemē, gaisa temperatūra noslīdēja pat zem -10 grādu atzīmes. Dienās gaisa temperatūra pārsvarā bija 0, -4 grādi, piekrastē līdz 0, +2 grādiem.

Ekrānuzņēmums no Twitter/Jānis Trallis

Ekrānuzņēmums no Twitter/Jānis Trallis

Ekrānuzņēmums no Twitter/Jānis Trallis

Jau ziņots, ka tuvākajos mēnešos gaisa temperatūra Latvijā caurmērā būs virs klimatiskās normas, taču ciklonu aktivitāte prognozēta mazāka nekā pagājušajā ziemā, tādēļ bieži gaidāms mierīgs laiks, savukārt aukstuma periodos vietām iespējama stipra snigšana.

Vidējā gaisa temperatūra Baltijas reģionā un Austrumeiropā gaidāma zemāka nekā pagājušajā ziemā, taču tā joprojām būs virs normas, prognozē "AccuWeather". Šoziem gaidāmi aukstuma viļņi un periodisks sniegs, kā arī lielāks sniegputeņu risks, lai gan 2020.-2021.gada ziema Ziemeļeiropā nebūs tik vējaina kā iepriekšējā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas