Atpakaļ uz nra.lv

Bukšs prognozē, kāds laiks būs novembra pirmajā pusē

Baiba Puriņa 4.novembris 2020, 10:30
 
Dāvis Ūlands/F64
Dabas vērotājs Vilis Bukšs prognozējis, kāds laiks gaidāms novembra pirmajās nedēļās.

Kā norāda Bukšs, šogad Latvijas austrumu pierobežā oktobra nogale pārsvarā bija silta, mākoņaina, ar miglainiem rītiem un smidzinošu lietutiņu, tāpēc ticējums vēstot, ka, ja oktobra beigas siltas, tad līdz 10. novembrim salu nav ko gaidīt.

Novembra pirmajā pusē, laikā līdz 10. novembrim, lielākoties būšot rudenīgi silts laiks. Temperatūra dienas laikā ap + 7, + 10 grādiem, bet naktīs, debesīm skaidrojoties, dažviet iespējamas novembra salnas un temperatūra nokritīsies līdz -3 grādiem. Šajā laikā nokrišņi būšot īslaicīgi, pārsvarā gaidāms lietus.

"Novembris ir laiks, kad rudens ar ziemu cīnās. Nereti Mārtiņa mēnesī ir tā, ka no rīta lietus, bet vakarā jau snieg un putina, " atklāj dabas vērotājs.

Ja novembrī sniegs uzkrīt uz nesasalušas zemes un nenokūst, tad būs agrs pavasaris. Ja sniegs uzsnieg sasalušai zemei - tad nākošā gadā būs laba graudu raža.

Ja Mārtiņa mēnesis auksts, tad marts būs silts. Ja snieg un stiprs sals, gaidāms bagāts gads. Silts un miglains novembris - bada gada vēstnesis. Ja novembrī odi - mīksta ziema. Ja daudz saulainu dienu - tad nākošā pavasarī agri jāsēj.

Cik ilgi pēc Mārtiņiem (10. novembris) kokos vēl turas lapas, tik ilgi pēc Jurģiem (23. aprīlis) nebūs vēl zāles.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:09

Jaunākās diskusijas