Atpakaļ uz nra.lv

Krauze iesaistās asā diskusijā ar komentētāju internetā

Portāls nra.lv, Anete Ošleja 30.oktobris 2020, 12:15
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Ziņu moderators Arnis Krauze pēc ieraksta veikšanas Facebook, ir sašutis par cilvēku neiecietību un neizpratni par Covid-19 nopietnību.

Arnis Krauze savā Facebook kontā dalījās ar ierakstu, kurā ar koronavīrusu sasirgušais Kristaps atklāj savas ikdienas gaitas un sajūtas slimnīcā.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Tomēr par spītim tam, ka Krauze vēlējās ar šo ierakstu dalīties, lai parādītu cik smaga var būt Covid-19 slimības gaita, viņš saskārās ar kādu pavisam interesantu viedokli.

Latvijas mediji jau iepriekš ziņoja par Covid-19 slimnieku Kristapu, kurš sociālajos medijos dokumentē savu slimības gaitu, ārstējoties slimnīcā. Sasirgusī personā savā Twitter kontā pastāsta par ikdienas gaitām slimnīcā, kā noris ārstēšana un to, kā viņa organisms jūtas.

Kristaps šajos ierakstos dalās ar to, ka viņš ir pie skābekļa aparāta, viņam ir ļoti augsta temperatūra. Tieši saistībā ar pēdējo faktoru, temperatūru, Krauze ir iesaistījies diskusijā ar kādu Facebook lietotāju, kura uzskata, ka Kristaps savos ierakstos pauž viltus informāciju un netic, ka pie šādas augstas temperatūras būtu, iespējams, veikt reportāžu no slimnīcas: “Jādomā, ka daudzi mistiskā Kristapa reportāžu pārsūtītāji nezina, kāds ir organisma stāvoklis pie temperatūras 39,5, it īpaši vīrieši.”

Arnis Krauze nepalika komentētājai atbildi parādā. Viņš atzina, ka pats pirms pāris gadiem ir saskāries ar līdzīgu situāciju. Ziņu moderators arī ir nokļuvis slimnīcā, ar tieši tikpat augstu temperatūru un zina, kāds tajā brīdi ir veselības stāvoklis.

“Sondra, es pirms pāris gadiem biju tajā pašā slimnīcā un nodaļā, kur tagad Kristaps. Ar 39,9. Paldies ārstiem. Es ļoti labi zinu, kāds tādā brīdī ir “vīrieša stāvoklis”. Bet es arī zinu, kāds stāvoklis ir cilvēkiem, kuri feisbukā šēro viltus un kovidiotu ziņas, Sondra.”

Ekrānuzņēmums no Facebook

Lai komentētājai pierādītu to, ka viņš nemelo, klāt savam viedoklim pievienoja fotogrāfiju, kas ir tikusi uzņemta slimnīcā.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Savu sašutumu par cilvēku neiecietību un šaubām par to, ka cilvēks, kuram ir augsta temperatūra nevar rakstīt savus pārdzīvojumus, Krauze pauda arī Twitter.

Krauzes ierakstu Twitter steidzās komentēt vairāki cilvēki. Viņi pasmējās par apgalvoju, ka vīrieši pie šādas temperatūras jūtas ļoti slikti. "Tas ir vecs joks. Pat ja taisnība, tad pie 39 viss ir solīdi, smagākais ir tikt pāri 37,5". Daudzi atzina, ka šādiem viedokļiem nevajadzētu pievērst uzmanību, jo ar viņiem ir grūti cīnīties.

Kā jau vēstīts, tad Latvijā Covid-19 strauji izplatās. Latvijā kopumā ar koronavīrusu ir sasirguši jau 5395 cilvēki. Ceturtdien kopumā tika atklāts 251 jauns saslimšanas gadījums. Vakar tika konstatēts viens no augstākajiem pozitīvo testu īpatsvariem rudens periodā. Iepriekš 25.oktobrī 4,7% veikto testu bijuši pozitīvi, savukārt kopš Covid-19 parādīšanās visaugstākais šis rādītājs bijis 8.martā, kad tika veikti 22 Covid-19 testi, no kuriem divi bija pozitīvi, līdz ar to pozitīvo testu īpatsvars bija 9,1%.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas