Atpakaļ uz nra.lv

Absurds! "airBaltic" pasažieri jau trīs mēnešus gaida savu bagāžu

Viktorija Gabrjuna 5.jūlijs 2020, 16:13
 
Vladislavs Proškins/F64
Gints ar vēl pieciem tautiešiem martā divas nedēļas pavadīja Vjetnamā. Vēl esot ārvalstīs, kompānija savas somas nofotografēja. Kopš tā brīža pagājuši vairāk nekā trīs mēneši, draugu pulks joprojām nav saņēmis savu bagāžu, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Kā norāda Gints, viņi bagāžu nodevuši Vjetnamas pilsētā Hošiminā esošajā lidostā. No turienes viņi uzsāka ceļu uz dzimteni. Covid-19 dēļ lidojuma maršrutu nācās mainīt. No Vjetnamas pilsētas viņi lidoja uz Stambulu, lai pēc tam ar repatriācijas reisu ar ”airBaltic” lidotu uz Rīgu.

Stambulas lidostā grupa pavadījusi pusotru dienu un no lidostas telpām nav izgājusi.

Lidmašīnā uz Rīgu pasažieru bijis maz. Gints novērojis, ka tikai daži no pasažieriem lidostā ”Rīga” savas nodotās bagāžas saņēmuši.

"Atlidojot mums nebija bagāžas. Interesējāmies lidostā, kur bagāžu dabūt, kas ar to noticis. Pateica, ka mums ir jāraksta e-pasts. To visu izdarījām. Ir pagājuši trīs mēneši, bagāžu neesam saņēmuši. Tajā reiss bija kādi 50-60 cilvēki, lidmašīna bija pustukša. Tikai daži cilvēki Rīgā saņēma savu bagāžu," skaidro Gints.

Gints par nozaudēto bagāžu nolēma vērsties pie apdrošinātājiem, taču saņēma norādi, ka jāiegūst izziņa no aviokompānijas. Kā norāda ceļotājs, ”airBaltic” līdz šim brīdim tādu nav atsūtījuši.

Lidsabiedrībā ”airBaltic” raidījuma “Bez Tabu” norāda, ka izziņa par nozaudētu bagāžu netiek izsniegta, jo ir zināma tās atrašanās vieta, kā arī tādēļ, ka tā nav bijusi uzņēmuma pārziņā.

Lidsabiedrība sazinājusies ar turku aviokompāniju un saņēmusi atbildi, ka bagāža ir Stambulas lidostā. Līdz ko turki atkal lidos uz Rīgu, tā tiks nogādāta pie īpašniekiem.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:24

Jaunākās diskusijas