Atpakaļ uz nra.lv

Kā Latvijas pilsone tikusi pie prāvas kompensācijas Īrijā?

Rita Lazda 19.maijs 2020, 17:19
 
Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency
Kāda sieviete no Latvijas Īrijā izcīnījusi 45 000 eiro kompensāciju pēc tam, kad atgriežoties no dzemdību atvaļinājuma viņa nolikta izvēles priekšā- vai nu pieņemt zemāk apmaksātu amatu, vai tikt atlaistai no darba, vēsta portāls "Baltic-Ireland".

Kā noskaidrojis medijs, tad atgriežoties darbā pēc grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma, Inga D. nostādīta nopietnas izvēles priekšā. Viņa iepriekš konkrētajā desu ražošanas uzņēmumā nostrādājusi 13 gadus.

2018. gada 20. novembrī sieviete devās grūtniecības un dzemdību atvaļinājumā un viņai piedzima meitiņa, kas tagad ir 16 mēnešus veca.

Mēnesi pirms 2019. gada 1. jūlija, kad Ingai vajadzēja atgriezties darbā, ar viņu sazinājās viņas darba devējs un paziņoja, ka viņas darba vietas vairs nav. Sievietei tika piedāvāts zemāks amats ar algu 9,80 eiro stundā un sešu mēnešu pārbaudes laiku. Pirms grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma Ingas alga bija 14 eiro stundā. Kad viņa iebilda, darba devējs paziņoja, ka viņa var vai nu pieņemt zemāko amatu, vai arī piekrist atlaišanai.

Pēc tam viņa tikusi atlaista, un saņēmusi atlaišanas pabalstu 16673 eiro apmērā. Viņa gan uzskatīja, ka tiek atlaista no darba dzimuma un ģimenes stāvokļa dēļ, kas ir diskriminējoši.

Ar advokāta palīdzību viņa vērsusies Darba attiecību komisijā, kas atzinusi, ka viņa tikusi diskriminēta un nolēma, ka darba devējam papildus atlaišanas pabalstam jāizmaksā viņai kompensācija 45000 eiro apmērā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:45

Jaunākās diskusijas