Atpakaļ uz nra.lv

Covid-19 slimnieks: Grūti aptvert vīrusu

Rita Lazda 1.aprīlis 2020, 16:13
 
Postimees Grupp/Scanpix Baltics/SCANPIX/LETA
Lai gan šobrīd Latvijā ar koronavīrusa Covid-19 izraisīto saslimšanu sasirguši vairāk nekā 400 iedzīvotāji, nav precīzi zināms, kur un kā visi saslimuši. Izdevuma "Kurzemes vārds" žurnālistei L.Rimkus izdevies aprunāties ar Rūdolfu, kuram Covid-19 tests bijis pozitīvs.

Rūdolfs šobrīd dzīvo Rīgā. Darba dēļ divus mēnešus viņš pavadīja Amerikas Savienotajās Valstīs, bet uzzinājis, ka Latvija gatavojas ierobežot aviosatiksmi, steidzās atgriezties mājās. To, vai saslimis ASV vai ceļā uz mājām, Rūdolfs var tikai minēt, raksta portāls "liepājniekiem.lv".

"Es pat nenojautu, ka esmu slims ar koronavīrusu. Visus simptomus norakstīju uz saaukstēšanos, jo pēc informācijas televīzijā un internetā vienīgais, kas sakrita, bija temperatūra. Pirmās saslimšanas pazīmes parādījās pēc divām dienām, kad jau biju mājās Rīgā. Atbraucot no ASV, man bija nelielas iesnas, tad parādījās temperatūra. Sākumā tikai 37 grādi, bet pēc pāris dienām jau bija 38 un iesnas pastiprinājās. Vēlāk sāka sāpēt plaušu apvidū, bet nebija ne sausa klepus, ne kakla sāpju," stāsta Rūdolfs.

Viņš arī nezina, kur un kā varētu būt inficējies.

Runājot par ārstēšanās procesu viņš norāda, ka atradies mājās, sazinājies ar ģimenes ārsti. Lietojis līdzekļus pret iesnām un temperatūras samazināšanai. Tāpat Rūdolfs uzsver, ka atrodas mājās karantīnā, nekur apskārt nestaigā, arī pārtiku pie mājas durvīm piegādā draudzenes ģimene.

"Pašlaik visgrūtākais ir apziņa, ka nedrīkst iet ārā. Smagi aptvert arī to, ka pēc karantīnas ikdiena tāpat nebūs tāda kā iepriekš, jo nevarēsim satikt draugus un ģimeni. Grūti aptvert arī to, ka man patiešām ir tas bēdīgi slavenais vīruss, kas “uzlicis uz pauzes” visu pasauli. Tu nekad nedomā, ka kaut kas tāds patiešām var notikt arī ar tevi. Covid-19 nopietno ietekmi sapratu, vēl atrodoties Amerikā. Sākotnējais plāns bija tāds, ka man tur jāpaliek vēl nedēļu, bet, kad Latvijā informēja par robežu slēgšanu, steidzos pēc iespējas ātrāk tikt uz mājām. Ierodoties Latvijā, zināju, ka būs jāievēro pašizolācija, un ļoti nopietni to arī ievēroju. Visiem iesaku būt ļoti, ļoti piesardzīgiem, domāt ne tikai par sevi, bet arī par apkārtējiem. Mani vīruss skāra viegli, bet, ja es neievērotu pašizolāciju pēc atbraukšanas, iespējams, būtu aplipinājis kādu, kuram jau ir veselības problēmas, un apdraudētu tā cilvēka dzīvību," saka Rūdolfs.

Jau vēstīts, ka jaunākie dati liecina, ka Latvijā konstatēti 446 pozitīvi Covid-19 analīžu rezultāti.

Avots: portāls "liepajniekiem.lv"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas