Atpakaļ uz nra.lv

Vedēji uz draudzenes līgavas pušķa ķeršanu aicina visus daugavpiliešus un pilsētas viesus

tautaruna.lv 21.februāris 2020, 13:35
 
Publicitātes foto no Guntas Ločmeles personīgā arhīva
Kādu kāzu organizētāji aicina visas neprecētās dāmas 25. februārī plkst. 17.00 Vienības laukumā Daugavpilī piedalīties Līgavas pušķa mešanā un noskaidrot, kurai būs izredzes kļūt par nākamo līgavu.

"Mīlestības mēneša noslēgumā, mīlošā Antona gādīgajās rokās izdosim mūsu draudzeni Svetlanu. Lai kāzu dienu padarītu vēl īpašāku un neaizmirstamāku, vēlamies iesaistīt arī daugavpiliešus un pilsētas viesus.

Līgava Svetlana ar draudzei Guntu / Publicitātes foto no Guntas Ločmeles personīgā arhīva

Līgavas pušķis ir svarīgs un simbolisks kāzu aksesuārs. Ar to saistīti dažādi ticējumi un rituāli. Viens no plašāk izplatītākajiem - līgavas pušķa mešana neprecēto meitu vidū, lai noskaidrotu, kura kļūs par nākamo līgavu. Šīs tradīcijas pirmsākumi meklējami Amerikā, bet plašu popularitāti tā guvusi arī visā Eiropā.

Šoreiz esam nolēmuši lauzt kāzu tradīcijas, un ļausim līgavai mest pušķi nesagaidot pusnakti. Lai kāzu diena kļūtu par neaizmirstamu piedzīvojumu, ļausim mūsu draudzenei Svetlanai dalīties priekā ne tikai ar kāzu viesiem, bet arī ar visu pilsētu," aicina Antona un Svetlanas kāzu rīkotāji.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas