Atpakaļ uz nra.lv

"airBaltic" Valentīndienā dienā publicē aizkustinošu stāstu

Rita Lazda 14.februāris 2020, 13:04
 
facebook.com/ "airBaltic"
Dienā, kad daudzviet pasaulē tiek atzīmēta Svētā Valentīna diena, ar savu romantisko stāstu par kādu kolēģu iepazīšanos klajā nākusi Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic".
"Pirms trim gadiem Kristīne un Gilians satikās nejaušības pēc - tajā lidojumā Kristīne aizstāja savu kolēģi. Pēc maiņas beigām komanda nolēma doties kopīgās vakariņās, un jau pēc pirmajām sarunām abi saprata, ka viņiem ir daudz kopīga. Abiem patīk gatavot, turklāt abi sapņoja apmeklēt vienu un to pašu mūzikas festivālu Beļģijā," tā savu stāstu par diviem kolēģiem, kuri otrās pusītes atraduši darbā, raksta "airBaltic" pārstāvji.

"Jau drīz vien abi to īstenoja, un arvien mūzika ir nozīmīga daļa no viņu dzīves. Un, protams, aviācija - Kristīnes un Giliana kopīgā aizraušanās, kas abu dzīvi padarījusi vēl interesantāku. Kopā viņiem visvairāk patīk apceļot pasauli un pavadīt laiku ar draugiem. Neatkarīgi no tā, vai runa ir par jautrību, darbu vai citām nopietnām lietām, viņi saprot viens otru kā neviens cits. Uzticība un mīlestība ir abu attiecību pamatā, kas lika pieņemt nopietnu lēmumu - teikt viens otram jāvārdu 2021. gada vasarā."

Kā zināms, tad Svētā Valentīna diena jeb visu mīlētāju diena ir mīlestības svētki, kas katru gadu daudzās valstīs tiek svinēti 14. februārī.

Svētku pirmsākumi tiek saistīti ar romiešu svētkiem Luperkālijām (Lupercalia), kas svinēti februāra vidū. Šajos svētkos svinēja pavasara atnākšanu, tika veikti auglības rituāli, kā arī salozēja pa pāriem sievietes ar vīriešiem. Kristietībā šie pagānu svētki netika atzīti, lai arī tautā tie bija ļoti iecienīti,un, iespējams, tieši tāpēc 5. gadsimta beigās pāvests Gelasijs I pārdēvēja Luperkālijas par Svētā Valentīna dienu, lai radītu reliģijai atbilstošu iemeslu svinībām, liecina publiski pieejamā informācija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas