Atpakaļ uz nra.lv

VIDEO: Kalvīša sievas uzņēmums sabojā valsts ceļu

Viktorija Gabrjuna 6.februāris 2020, 11:30
 
F64
Latvijas ekspremjera Aigara Kalvīša sievas Kristīnes Kalvītes uzņēmuma īpašumā Aglonas novadā notiek vērienīga teritorijas labiekārtošana ar Lauku atbalsta dienesta līdzfinansējumu. Darbu ietvaros notiek dīķa rakšanas darbi, kurus veic blakus šosejai (P62). Šosejas segums atjaunots pirms dažiem gadiem. Rokot dīķi, lielceļš iegruvis. Iedzīvotāji neizpratnē, kāpēc šādi darbi tik tuvu ceļam atļauti, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Braucot pa ceļu no Aglonas Krāslavas virzienā, tā atrodas ceturtajā kilometrā. Raidījums konstatēja ceļa malas nogruvumu aptuveni 150 metru garumā. Turpat ceļam blakus esošajā īpašumā lielā platībā izrakta teritorija. Rakšanas darbi aizstiepušies tuvu ceļam. Nobrukušais posms vienā joslā norobežots ar drošības barjerām.

Noskaidrots, ka teritorija, kurā rok dīķi, pieder SIA “SKF un partneri”. Uzņēmuma lielākā akcionāre ir ekspremjera, tagad AS “Latvijas Gāze” valdes priekšsēdētāja un Latvijas Hokeja prezidenta Aigara Kalvīša sieva Kristīne Kalvīte.


Uz “Bez Tabu” telefona zvanu un īsziņu Kristīne Kalvīte nereaģēja. Aigars Kalvītis telefonsarunā ar žurnālistu noliedza savu saistību ar SIA “SKF un partneri”.

Sarunas ar Aigaru Kalvīti fragments
Aigars Kalvītis: Kāds man sakars ar to?

Žurnālists: Jūsu sieva ir uzņēmuma lielākā akcionāre.

Aigars Kalvītis: Nu, labi, zvaniet sievai.

Žurnālists: Jūs neko par to nezināt?

Aigars Kalvītis: Nu, bet ko es varu atbildēt? Kāds ir jautājums?

Žurnālists: Nav saprotams, kurš labos ceļa posmu. Jautājums: kā vaina tā bija?

Aigars Kalvītis: Es par to nevaru neko komentēt. Cik es zinu, ceļš uzbūvēts uz purva.

Žurnālists: Reāli dzīvē tas neskaitās ģimenes uzņēmums?

Žurnālists: Ko nozīmē ģimenes uzņēmums? Tur tiek realizēts projekts. Tas ir viss, ko zinu. Ikdienā ar to nenodarbojos.



Aglonas novada pašvaldībā raidījumu informēja, ka uzraktās teritorijas īpašnieki ceļmalā iecerējuši izrakt dīķi, audzēt zivis un attīstīt tūrismu. Projekta līdzfinansētājs ir Lauku atbalsta dienests, arī informē Aglonas novada pašvaldībā. Dīķa rakšanas darbi pašvaldības būvvaldē esot saskaņota. Projekts un darbi esot saskaņoti arī ar VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC), kā pārraudzībā ir īpašumam blakus esošais ceļš. Tā kā tieši šādu risinājumu - dīķa rakšanu ceļa tuvumā - akceptējuši LVC, par šoseju atbildīgajiem būs arī jāuzņemas atbildība par tās sabojāšanu, norādīja Aglonas novada domes izpilddirektore Ineta Poga.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:56

Jaunākās diskusijas