Atpakaļ uz nra.lv

FOTO: Tik iespaidīgu stāvkrasta nogruvumu Labragā, iespējams, redz pirmo reizi

Rita Lazda 5.februāris 2020, 11:39
 
Aivars Ķesteris/ F64 Photo Agency
2019.gada novembrī spēcīgo lietavu dēļ nobrucis stāvkrasts Labraga ciemā pie Jūrkalnes, Ventspils novadā. Izskatās, ka arī šis gads sācies ar līdzīgiem notikumiem.
Kā informē sociālā tīkla facebook lietotāji, tad nobrukumi fiksēti arī šogad. Labraga iedzīvotājs un viesu nama “Imantas” saimnieks Ingus Antonovičs TV3 Ziņām stāsta, ka šeit dzīvojot jau divdesmit gadu, bet tik milzīgu nogruvumu redz pirmo reizi. Tikmēr kāds cits iedzīvotājs mierina, ka tā ir normāla parādība, no kuras diemžēl neizbēgt.
Jau vēstīts, ka arī Jūrkalnes pagasta pārvaldes vadītājs Guntars Reķis iepriekš norādījis, ka krasta erozija Jūrkalnē ir ikdienišķa situācija. Šajā gadījumā to veicināja stiprais lietus, kā rezultātā zeme izmirka, kļuva smaga un nobruka ar visiem kokiem, kas tur auga. Pēdējo triju gadu laikā jūra ir paņēmusi 20 metrus no krasta, tajā pašā laikā ir arī pāris vietas, piemēram, pie Jūrklanes, kur jūra atkāpjas.

Stāvkrasta nobrukuma smiltis jūrā ar laiku ieskalos ūdens, jo cilvēku iejaukšanās šajā vietā apdraudētu viņu dzīvību. Ja paliek kāds nolauztais koks, tad to novāc malkai, piebilda pagasta pārvaldes vadītājs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas