Atpakaļ uz nra.lv

Kapos Rīgā "mistiski" pazūd kapavieta; tuvinieki neizpratnē

tautaruna.lv 22.janvāris 2020, 14:26
 
Ekrānšāviņš no video
Andris ieradies Pokrova kapos Rīgā un nespējis noticēt savām acīm, vecvecvecāku kaps nolīdzināts līdz ar zemi. Nav ne kapa apmales, ne piemiņas plāksnes, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Andrim ir fotogrāfija, kas apliecina, ka tuvinieku kapavieta bija labi saglabājusies, neņemot vērā, ka viņi apbedīti vairāk nekā pirms simts gadiem. Tuvinieku atdusas vietu kopis.

Kapavieta pirkta 1897. gadā. Ir visi nepieciešamie dokumenti par tās saglabāšanu. Andris godīgi apmaksājis visus atsūtītos rēķinus. Pēdējais bijis šā gada 2. janvārī.

Lai tikai saglabātu piederīgo mūža māju vietu, katru gadu maksājis 62 eiro. Cerējis, ka par šo naudu vismaz kāds kapavietu pieskatīs, lai nepazūd, taču tā pazuda.

Likvidēt kapu savu piekrišanu neesot devis, un viņam neviens to neesot lūdzis.

Pokrova kapu pārvaldnieks Viktors Smirnovs rausta plecus neziņā, jo arī viņam nav versiju, kas varēja atgadīties ar kapu kopiņu un kurš to nolīdzinājis?

Pārvaldnieks piebilst, ka ir gatavs atjaunot ne tikai apmales, bet arī plāksni ar aizgājēju vārdiem, dzimšanas un miršanas datiem, lai nelaiķi nerādītos sapņos un miers kapos.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:02

Jaunākās diskusijas