Atpakaļ uz nra.lv

Carnikavas iedzīvotāji ceļ trauksmi par notiekošo vietējā saimniecībā

tautaruna.lv 4.decembris 2019, 18:38
 
Ekrānšāviņš no video
Carnikavas iedzīvotāji ir uztraukušies par mājdzīvniekiem vietējā saimniecībā. Lopiņiem esot nepiemēroti apstākļi, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Lopu novietne atrodas pašā Carnikavas pievārtē.

"Saimniecībā visu gadu badā un katastrofālos apstākļos tiek turētas govis, cūkas un, iespējams, arī kazas. Govis turētas ārā aukstumā pat novembra beigās.

Lopu īpašniece ir vairāk nekā 80 gadus veca un nespēj rūpēties par dzīvniekiem. Par to bada saucieniem sūdzas apkārtējie kaimiņi. Visi kaimiņi cīnās saviem spēkiem ar šo sievieti. Cenšas pabarot govis un ir pat saukuši policiju, bet sieviete sodus nemaksā, tikai iegādājas jaunus lopus. Bezpajumtnieki zogot apkārtējiem lauksaimniekiem siena ruļļus un jebko citu, lai pabarotu lopus, par ko sieviete samaksā viņiem pāris eiro," stāsta kāda vietējā iedzīvotāja.

Mājdzīvnieku īpašniece Zinaida gan norāda, ka par lopiņiem cenšas rūpēties. Padzirdot un pabarojot.

Vaicāta, vai vajag tik daudz to lopu - 19 cūkas, 6 govis un vēl kazas -, kundze atbild, ka lopu skaitu, iespējams, samazināšot. Zinaidas kundze stāsta, barojot lopus trīs reizes dienā. Divas reizes dienā pati slaucot govis. Pienu izbarojot sivēniem.

Tagad nomājot 10 hektārus zemes, lai govīm būtu ganības un siens. Tas esot sagatavots pietiekami, un viss esot kārtībā. Vieni aptaujātie kaimiņi teic, ka tā ir kundzes dzīve un viņas darīšana un negribot iejaukties, citiem gan nav vienalga.

"Nav kārtībā tā saimniecība. Viņa pati mokās un lopiņus moka. Tāds mans viedoklis. Labi, ja nebūs barga ziema, bet ko bargā ziemā darīs? Siens arī nav sagatavots. Tie ir salmi, kas viņai ir. Bēdīgi, jā," stāsta kaimiņš.

Policisti bijuši pārbaudē un ziņojuši arī Pārtikas un veterinārajam dienestam, kura inspektoriem konkrētā mājlopu novietne jau labi pazīstama. Par to saņemot sūdzības jau gadiem un veicot pārbaudes.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:38

Jaunākās diskusijas