Atpakaļ uz nra.lv

VIDEO: Bērni Rīgas Teikas vidusskolā sūdzas par ēdienu skolā

tautaruna.lv 29.novembris 2019, 19:45
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / Dmitrijs Suļžics/F64
“Mūsu skolā ir problēmas ar ēdināšanu (uzņēmuma “Daily” sniegtajiem pakalpojumiem), šīs problēmas tiek it kā risinātas, bet pagaidām bez rezultātiem. Komplekso pusdienu piedāvājumā regulāri sastopami dažādi pārsteigumi: plastmasas plēve, tārpiņi u.c.,” raidījumam “Bez Tabu” ziņo Rīgas Teikas vidusskolas audzēknis.

Audzēkņa ziņoto apstiprina Rīgas Teikas vidusskolas direktore Ilona Bergmane.

“Pirmais ļoti nopietnais gadījums ar nepārtikas preces klātbūtni ēdienā bija novembrī, bet pēc dažām dienām jau bija nākamais gadījums, kad zupā tika atrasts plastmasas maisiņa gabaliņš, un tad arī vēlāk tika konstatēta tārpa klātbūtne,” tā Ilona Bergmane.

Rīgas Teikas vidusskolas direktore stāsta, ka visos gadījumos noteiktajā kārtībā sastādīti akti un ēdinātājam nosūtīta brīdinājuma vēstule par iespējamību lauzt līgumu, ja nebūs uzlabojumu. Veiktas pārrunas arī ar SIA “Baltic Restaurants Latvia” vadību. Drīzumā varētu tikt izsludināts ārkārtas iepirkums un mainīts ēdinātājs Rīgas Teikas vidusskolā.

Lai gan skolas vadība norāda, ka neesot pamata uztraukumam par skolēnu veselību, PVD rīcībā gan ir cita informācija. Dienests pārbaudes veicis, jo saņemts signāls no astoto klašu skolēnu vecākiem par iespējamu infekcijas uzliesmojumu. PVD inspektori nekavējoties ieradās skolā, lai veiktu pārbaudes.

Nomazgājumos, kas ņemti no virsmām un personāla rokām, stafilokoku, zarnu grupu nūjiņu baktēriju un salmonellu klātbūtne netika konstatēta. 15. novembra pārbaudes laikā gan atklāti pārkāpumi, piemēram, saistīti ar tīrības uzturēšanu un temperatūras neatbilstību.

Savukārt Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve “Bez Tabu” apstiprina, ka pārrunu rezultātā nolemts izbeigt līgumu, un, lai nodrošinātu ēdināšanas procesa nepārtrauktību, līguma darbība beigsies brīdī, kad stāsies spēkā līgums ar citu ēdinātāju, šobrīd departaments uzsāk jauno iepirkumu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas