Atpakaļ uz nra.lv

VIDEO: Vai gela laka ir bīstamai veselībai?

tautaruna.lv 8.decembris 2019, 15:50
 
Kaspars Krafts/F64
Starptautiskās manikīra studijas vadītāja, manikīra meistare ar vairāk nekā divdesmit gadu pieredzi Olga Zeltiņa ir sašutusi, jo šodien internetā atrodamā informācija par gela laku kaitīgumu esot novecojusi un neatbilstot patiesībai, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Manikīra meistare Olga Zeltiņa akcentē, ka gela laka esot drošs produkts un kaitējumu veselībai nenodarot.

Globālajā tīmeklī klejojot novecojusi informācija, un iespējamās veselības problēmas izraisošās vielas jau aizliegts izmantot gela lakās un citos produktos. To apstiprina arī Veselības inspekcijas pārstāve Maija Rumpetere. Tomēr, kārojot pēc skaistiem nagiem, iesaka ievērot piesardzību. Vislabāk izmantot profesionāļu pakalpojumus.

Tos, kuri gellakas pārklājumu izvēlas veikt mājas apstākļos, Veselības inspekcijas pārstāve aicina būt īpaši uzmanīgiem: vispirms iepazīties ar norādījumiem lietošanas instrukcijā un apsvērt, vai varēs norādījumus ievērot precīzi. Svarīgi, lai gela laka šķidrā veidā pat minimāli nesaskaroties ar ādu. Tas varot izraisīt alerģiju. Tādi gadījumi esot zināmi.

Lai pasargātu roku ādu no lampu UV starojuma, Veselības inspekcijas pārstāve Maija Rumpetere iesaka 20 minūtes pirms procedūras uz rokām uzklāt saules aizsargkrēmu, ko lietojam pludmalē sauļojoties. Neiesaka lietot gela laku biežāk kā reizi divās nedēļās.

Ja ievēro gela nagu lakas un UV lampu lietošanas instrukciju un piesardzības pasākumus, tad kaitējums veselībai, visticamāk, neradīšoties.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:31

Jaunākās diskusijas