Atpakaļ uz nra.lv

Uzzini, kur Latvijā vēl valda rudenīgi laikapstākļi, bet kur iestājusies ziema

Lelde Veinberga 27.novembris 2019, 19:46
 
Pixabay
Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs publicēji karti, kurā redzams, kur Latvijā vēl aizkavējies meteoroloģiskais rudens, bet kur jau laika apstākļi vēsta par meteoroloģisko ziemu.

Pēdējās dienās laika apstākļus Latvijā noteica plašs anticiklons virs Krievijas, kas neļāva ieplūst siltajām gaisa masām no Atlantijas okeāna.

Tādēļ pēc novembra sākumā un vidū pieredzētā siltuma iestājās sals, novembra pēdējai dekādei pagaidām esot 1,5°C vēsākai par normu.

Turklāt lielākajā daļā valsts 5 dienas pēc kārtas diennakts vidējā gaisa temperatūra bija zem 0°C, kas nozīmē, ka šajos rajonos ir sākusies meteoroloģiskā ziema, liecina centra informācija.

Kartē redzams, ka Latvijas austrumos un daļā vidienes valda jau ziema, taču Kurzemes piekrastē, Rīgā un Ainažos gaisa temperatūra vēl atbilst rudenim.

Meteoroloģiskais rudens sākas, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra ir stabili vienāda vai zemāka par +10 grādiem un beidzas aktīvas veģetācijas periods. Savukārt meteoroloģiskā ziema ir periods, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra ir stabili vienāda un zemāka par 0 grādiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:13

Jaunākās diskusijas