Atpakaļ uz nra.lv

VIDEO: Rīgas lidostā iesaka, kā nemaksāt sodu "airBaltic" par smagāku bagāžu

tautaruna.lv 28.novembris 2019, 15:03
 
Reuters/Scanpix/LETA
Ceļotāji sūdzas par "airBaltic" rokas bagāžas noteikumiem. Pēdējā laikā daudziem nācies maksāt sodu par pārsniegto svaru, jo somas tiek svērtas arī pirms iekāpšanas lidmašīnā un rokas bagāžas svarā tiek iekļauti arī lidostas veikalos veiktie pirkumi, vēstīja "LNT Ziņas".
“airBaltic” atzīst, - pēdējā laikā sācis daudz rūpīgāk pārbaudīt rokas bagāžas svaru. Un tas nozīmē, ka daudziem “airBaltic” pasažieriem pēc iepirkšanās lidostas Rīga “duty-free” jeb tā sauktajos beznodokļu zonas veikalos nākas maksāt sodu - 60 eiro.

Iemesls - “airBaltic” noteikumi paredz, ka rokas bagāžas kopējais svars nedrīkst pārsniegt astoņus kilogramus, un šajā svarā ir jāiekļauj arī lidostas veikalos nopirkto preču svars.

Pasažieri sociālajos tīklos pauž šoku, ka pirms iekāpšanas lidmašīnā tiek svērti viņu iepirkumu maisiņi, un pat par 200 gramu virsnormu piemēro lielo naudas sodu.

Savukārt lidostā “Rīga” akcentē, - cilvēkiem pastāv iespēja izvairīties no “airBaltic” soda naudas maksāšanas, ja lidostas veikalos nopirkto preci atstāj turpat lidostā un pēc atgriešanās to izņem ārā no mantu glabātuves.

“Šis pakalpojums ir bez maksas. Veikalā nopērkat, un uzreiz veikalā arī atstājat. Veikals parūpēsies par to, lai jūsu pirkums nonāktu bagāžas glabātuvē. Ņemot vērā esošo situāciju, veikali būs arī pretimnākoši, ja pie iekāpšanas vārtiem izrādīsies pārsvars, tad varat droši ar pirkuma čeku atgriezties veikalā un lūgt, lai jums sniedz šo “shop-and-collect” pakalpojumu,” saka lidostas ”Rīga” pārstāve Laura Karnīte.

Portāls nra.lv iepriekš vēstīja, ka sociālā tīkla Facebook lietotāja Taty Angel domubiedru grupā Russians in England izsaka sašutumu un brīdina citus ceļotājus, kuri tuvākajā laikā plāno lidot ar airBaltic. Pasažieres dusmas raisījis tas, ka Latvijas nacionālā aviokompānija esot pie iekāpšanas lidmašīnā pārsvērusi Duty Free jeb beznodokļu zonā iegādātās preces.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas