Atpakaļ uz nra.lv

VIDEO: Rīgas centrā 2 celtnieki teju nokrīt no jumta, pēdējā brīdī ieķeroties trosēs

Viktorija Gabrjuna 27.novembris 2019, 10:57
 
Ekrānšāviņš no video
Kāds autovadītājs, braucot par Rīgu, Strēlnieku ielā kļuvis par aculiecinieku baisam skatam.
"Divi celtnieki gandrīz nokrīt no ēkas Strēlnieku ielā. Abus glābj tas, ka drošībai viņi piesprādzēja pie celtņa," teikts aprakstā pie video.

Plašākas informācijas par notikušo nav.

Jāpiebilst, ka nesen Latviju pāršalca ziņa par gadījumu, kad no Finanšu ministrijas ēkas jumta nokritis un bojā gājis strādnieks. Cilvēka gūtās traumas nebija savienojamas ar dzīvību un viņš mira notikuma vieta.

Tāpat zināms, ka "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) sadarbībā ar Valsts darba inspekciju veiks drošības pārbaudes visos lielākajos būvniecības objektos.

Atbilstoši Valsts darba inspekcijas datiem būvprojektos darba drošības pārkāpumi ir regulāra parādība - trešdaļa gadījumu fiksēta tieši būvniecības nozarē, un tieši šī nozare ir līderis smagu un letālu traumu ziņā. Kopā 2019.gada laikā reģistrēts 1768 negadījumi darbā, no kuriem 152 gadījumos darbinieki ir guvuši smagas traumas, bet 16 gadījumi ir bijuši letāli.

Tostarp pēc negadījuma Smilšu ielā 1, kad novembra sākumā no jumta nokrita un gāja bojā strādnieks, VNĪ apturējis darbus visos objektos, kur darbus veic SIA "Delta Construction".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas