Atpakaļ uz nra.lv

Ugunsdzēsējs, kurš pērn izglāba pašnāvnieci, piepilda savu kvēlāko sapni

Lelde Veinberga 15.novembris 2019, 17:24
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
TV žurnālists Arnis Krauze dalījies ar iedvesmojošu stāstu par glābēju, kurš pirms gada izpelnījās sabiedrības uzmanību pēc tam, kad noķēra un izglāba sievieti, kura izleca pa daudzdzīvokļu nama logu. Ugunsdzēsējs ieguva"Latvijas lepnuma" balvu un šogad jau piepildījis savu sapni - kļuvis par bobslejistu!

"Pirms gada šajā laikā filmēju stāstu par ugunsdzēsēju Tomasu Jaunzemu, Latvijas lepnumu. Viņš aiz kājām spēja saķērt pašnāvnieci un arī citu iemeslu dēļ tika kolēģu novērtēts. Pirms gada Tomas man stāstīja, ka viņam ir liels sapnis un stiprs mērķis - pierādīt sevi fiziski un iekļūt Latvijas bobsleja komandā.

Šodien Tomas atrakstīja, ka lielā konkurencē iekļuvis kandidātu komandā un jau pirmajās Eiropas sacensībās stiprais ugunsdzēsējs stums paša Melbārža pilotēto četrinieku. Lai mums lepnums arī par bobslejistu Jaunzemu!" vēl žurnālists.

Iepriekš ziņojām, ka pērnā gada mijā glābēji saņēma izsaukumu uz kādu daudzīvokļu namu, kur pastāvēja aizdomas, ka cilvēks grasās izlēkt pa ceturtā stāva logu. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji apzinājās, ka, ja mēģinās iekļūt dzīvoklī, cilvēks visticamāk, ka izlēks pa logu. Pateicoties kaimiņu atsaucībai, ugunsdzēsēji glābēji varēja iekļūt stāvu zemāk esošajā dzīvoklī un sagatavoties pārķert šo cilvēku kritienā. Kamēr viens ugunsdzēsējs glābējs pie loga gaidīja kritienu, otrs nodrošināja to, lai pārtveršanas rezultātā glābēji var stingri noturēt krītošo cilvēku. Tikmēr arī ugunsdzēsēji glābēji ar alpīnisma aprīkojumu centās piekļūt cilvēkam uz palodzes no ēkas jumta, bet glābēji pamanīja, ka cilvēka rokas ir noslīdējušas un viņš krīt. Stāvu zemāk esošajiem ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās noķert kritienā esošo cilvēku aiz kājām un caur logu nogādāt drošībā.

Oskars Melbārdis ir latviešu bobslejists. Sākotnēji bijis stūmējs, pēc tam kļuvis par pilotu. Kopā ar saviem četrinieka stūmējiem ir vienīgais latvietis, kurš pēc neatkarības atjaunošanas izcīnījis zeltu ziemas olimpiskajās spēlēs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:04

Jaunākās diskusijas