Atpakaļ uz nra.lv

Ogrē policijas iecirknī neatver durvis vīrietim, kurš bēg no uzbrucējiem; sekas ir baisas

tautaruna.lv 22.augusts 2019, 15:23
 
Ekrānuzņēmums no video/Bez Tabu
Ogrē kāds vīrietis pēc konflikta, kurā ticis apzagts un sadurts, vaino policiju nolaidībā, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Vīrietis, mūkot no agresoriem, centies rast glābiņu Valsts policijas iecirknī, tomēr iecirkņa durvis bijušas aizslēgtas, dežūrdaļas policisti nav reaģējuši uz klauvēšanu un nav ieskatījušies novērošanas kameras monitorā, kurā vīrietis bija redzams stāvam pie durvīm. ”Tu taču esi policists, skrienu tev lūgt palīdzību!” sašutis ir vīrietis.

Konflikts starp vīrieti un vēl vairākām personām sākās Ogrē, moteļa ”Grīva” bārā. Vīrietis atklāj, ka uzbrucēji viņam sekojuši jau ceļā uz moteli: " Es no viņiem veiksmīgi tiku vaļā, iegāju kafejnīcā, paēdu, pasūtīju arī iedzert. Tad viņi ienāca iekšā. Viens no viņiem vienkārši apsēdās pie mana galdiņa, sāka ēst no mana šķīvja. Tad mēs sākām grūstīties. Izejot ārā, viņš izvilka tādu kā mačeti un nazi."

Vīrietis mucis uz netālo Valsts policijas iecirkni, kur cerēja iekļūt, lai paglābtos no agresijas, tomēr tur cerēto palīdzību nesagaidīja. "Durvis bija ciet. Es klauvējos, klauvējos, bet nekā. Neatvēra."

Domādams, ka agresori metuši mieru, vīrietis devies prom, ejot cauri netālajam pazemes tunelim, kur viņu tomēr kompānija panākusi. Viņš atklāj, ka tur ticis piekauts: "Piekāva, atspārdīja, vēl ar kājām zobus izdauzīja, kaklā viens dūriens, arī mugurā. Nozaga somiņu, visus dokumentus, arī pulksteni, ķēdīti. Mačeti turēja pie kakla, man vēl ir rēta. Es lūdzos kā Dievam, lai viņš man neatņem dzīvību!"

Pēc notikušā vīrietis vaino policistus nolaidībā, norādot, ka nekas no tā nebūtu noticis, ja viņš pirms tam būtu ielaists iecirknī. "Varēja paskatīties kamerā, atvērt un noskaidrot, kas par lietu. Tu esi policists! Es skrienu tev lūgt palīdzību!" sašutis ir vīrietis.

Valsts policijas Ogres iecirkņa priekšnieks raidījumam atklāj, ka saskaņā ar Valsts policijas iekšējiem noteikumiem policijas iecirkņa durvis no pulksten 23.00 līdz 6.00 ir aizslēgtas: "Līdz šim visu gadu garumā nav bijis neviens gadījums, kad cilvēks nav spējis atrast pogu. Mums nav tā sistēma tik moderna. Nav tā, ka monitorā parādās signāls, kad parādās cilvēks. Vairākus monitorus uzrauga, kuros ir ne tikai ārdurvis, bet arī izolators. Acīmredzot tajā brīdī kāds [policists] veicis citus pienākumus."

Lai pārbaudītu, vai Ogres iecirkņa dežūrdaļas policists ko pārkāpis, ierosināta disciplinārlieta, informē iecirkņa priekšnieks. Viņš noskatījies ierakstu, pauž viedokli, ka vīrietis, nonācis pie iecirkņa durvīm, visdrīzāk, bijis krietnā alkohola reibumā, neesot spējis pienācīgi klauvēt un sasaukt policijas darbiniekus.

Par nodarījumu pret vīrieti ierosināts kriminālprocess. Policija gan kritiski vērtē vīrieša versiju par notikušo noziedzīgo nodarījumu pret viņu, tāpēc patlaban notiekot apstākļu skaidrošana.

Šobrīd Ogrē Valsts policija aizturējusi vienu no uzbrucējiem. Tāpat likumsargi stāsta, ka, iespējams, ierosinās arī kriminālprocesu pret vīrietu, jo arī viņš, iespējams, konflikta laikā nodarījis miesas bojājumus.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas