Atpakaļ uz nra.lv

VIDEO: JRT kolektīvs nobloķē satiksmi Lāčplēša ielā

tautaruna.lv 16.augusts 2019, 19:21
 
Ekrānuzņēmums no Instagram/Jānis Deinats
Jaunā Rīgas teātra (JRT) kolektīvs ceturtdien pirms gaidāmās teātra sezonas uzņēmis kopbildi pie teātra ēkas, kur šobrīd notiek būvniecības darbi. Lielā kolektīva bilde prasījusi bloķēt satiksmi Lāčplēša ielā.

"Pirms diviem gadiem mēs atstājām mājas un šai sezonai jau vajadzēja sākties tur atgriežoties. Vakar vakarā nobloķējām Lāčplēšielu. To mēs atkārtosim turpmāk katru gadu sezonai sākoties. Ik gadu. Par atgādinājumu šīs valsts politiskajai, birokrātiskajai un juridiskajai bezspēcībai," ievietoto foto komentējis režisors un JRT teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis.

View this post on Instagram

A post shared by Alvis Hermanis (@alvishermanis_official) on

View this post on Instagram

A post shared by Jaunais Rīgas teātris (@jaunaisrigasteatris) on

"Šodien stāstījām par savām iecerēm jaunajā sezonā. Tā būs jau trešā, kuru aizvadīsim pagaidu telpās Miera ielā 58a ar domām par mājām Lāčplēša ielā," vēsta JRT savā Instagram kontā.

Jau ziņots, ka 23.jūlijā VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) valde pieņēma lēmumu lauzt līgumu ar JRT ēkas rekonstrukcijas būvnieku - pilnsabiedrību “RERE Būve1”. Lēmums par līguma laušanu pieņemts, jo būvnieka darbībā konstatēta virkne būtisku pārkāpumu. Tostarp darbi veikti neatbilstošā kvalitātē, pirms darbu uzsākšanas nav pienācīgi izpētīta projekta dokumentācija, ir izsniegti nepatiesi apliecinājumi, kā arī nav ievēroti nolīgtie termiņi un darba drošības noteikumi, uzskata VNĪ.

Savukārt komentējot JRT rekonstrukcijas projekta pasūtītāja plānoto objekta pārņemšanu, “RERE BŪVE 1” norādīja: nodot būvobjektu būtu bezatbildīgs solis no būvnieka puses.

Plānots, ka teātris savās telpās Lāčplēša ielā varēs atgriezties 2020. gadā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas