Atpakaļ uz nra.lv

Aculiecinieks šokā: Vai Rīgas centrā ir brīvi pieejamas "narkotikas"?

tautaruna.lv 10.jūlijs 2019, 12:11
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Kāds aculiecinieks ziņo par Rīgas centrā augošām kaņepēm, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
“Rīgas centrā ieraudzīju kaņepes, kļuva nedaudz dīvaini, jo Latgalē pensionārei policija iznīcina visu lauku, jo esot aizdomas par narkotikām, bet te Rīgas centrā mierīgi katrs garāmgājējs var noplūkt sev pa stādiņam, vai par šo ir jāziņo policijai?” raidījumā vērsies kāds aculiecinieks.

Augi tiešām ir Rīgas centrā, teritoriju no ielas atdala sēta, un tajā notiek būvdarbi.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē norāda, ka par šādām situācijām uzreiz ir jāziņo, un arī tagad inspektori jau bijuši konkrētajā vietā, un augi nosūtīti ekspertīžu veikšanai.

"Kaņepes var augt tikai dabā, tās ir aizliegts audzēt siltumnīcā un zem plēves, ņemot vērā, ka Latvijā šobrīd ir mainījušies laikapstākļi, ir kļuvis karstāks, var būt iespējamība, ka šīs kaņepes satur narkotisko vielu, jo to rada siltums.
Kaņepes var audzēt, bet tikai zem klajas debess, un īpašniekam jārēķinās, ja būs aizdomas, ka kaņepes satur narkotiskas vielas, augi var tikt izņemti un pārbaudīti. Ja ekspertīzē tiek atklāta narkotisko vielu klātbūtne, tad zemes īpašniekam, valdītājam vai pārstāvim tiek piemērota kriminālatbildība," skaidroja Irina Maistruka, VP Rīgas reģiona pārvaldes inspektore.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas