Atpakaļ uz nra.lv

Atpūtnieci pludmalē Anglijā pārbiedē branga izmēra čūska

tautaruna.lv 6.jūlijs 2019, 23:21
 
Lesley Allen / SWNS/SCANPIX
Kāda sieviete Anglijā piedzīvojusi pamatīgu izbīli pēc tam, kad netālu no bērniem pamanījusi bīstamu čūsku.
"The Mirror" vēsta, ka dāma kopā ar bērniem atpūtusies pludmalē, kad netālu no ūdens ievērojusi dzīvo radību. Pienākot tuvāk viņa saprastusi, ka tā ir čūska. Notikuma vietā ieradušies glābēji, kuri to ievietojuši kastē un nogādājuši citviet. Tā kā pludmale, kurā ģimene atpūtusies atrodas pie klints, tiek pieļauts, ka čūska dzīvojusi netālu no tās.

Atgādinām, ka aprīlī vēstījām, ka čūskas modušās arī Latvijā. Abinieku un rāpuļu eksperts Mihails Pupiņš norāda, ka tāpat kā cilvēkiem, arī čūskām siltajās pavasara dienās ir vērojama paaugstināta aktivitāte. Tās gan aktīvāk pārvietojas, gan arī pārojas, tādēļ čūsku tēviņi mēdz būt agresīvi un var uzbrukt cilvēkiem.

Siltais un saulainais laiks čūskām patīk. Indīgajām odzēm šādos laika apstākļos ir daudz vairāk indes nekā aukstā laikā.

Latvijā ir sastopamas trīs sugu čūskas - odzes, zalkši un gludenās čūskas. Nereti cilvēki par čūsku uzskata arī glodeni, kaut arī glodene ir bezkāju ķirzaka, un ir cilvēkam absolūti nekaitīgs radījums. No šīm trim čūsku sugām, kas mitinās Latvijā, indīga ir tikai odze.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:17

Jaunākās diskusijas