Atpakaļ uz nra.lv

Nedēļas laikā mūžībā devušās divas Saeimas deputātes

tautaruna.lv 26.jūnijs 2019, 17:20
 
F64
Pagājušajā nedēļā Saeimas deputāti ar klusuma brīdi pieminēja divas bijušās parlamenta deputātes, kas devušās aizsaulē - Latvijas lauku cilvēku aizstāvi Annu Seili un trimdas latvieti Vairu Paegli, vēstīts Evijas Kalnbērzas un Edgara Orlova materiālā "Klusuma brīdis Saeimā" izdevumā "Privātā Dzīve".

Paegle nomira 14.jūnijā ASV, savās mājās Hārtfordā. Kā atklāja Vairas Paegles viens no tuvākajiem cilvēkiem dzimtenē Ligita Kovtuna, Vairas aiziešana bija kā zibens spēriens no skaidrām debesīm.

"Zināju, ka viņai ir veselības problēmas, bet nedomāju, ka tik nopietnas," sacīja Kovtuna, piebilstot, ka, pēc Vairas vīra teiktā, viņa esot aizgājusi ļoti mierīgi.

F64

Savukārt Anna Seile mūžībā tika aizsaukta 79 gadu vecumā. Pēdējos dzīves gadus Seile pavadīja savā mājā meža ielokā Slīterē.

Zināms, ka Anna ilgstoši slimoja, bet viņa varonīgi cīnījās ar savu slimību.

"Nekad nesūdzējās, lai cik slikti arī bija. (..) Nesen sākās straujš veselības stāvokļa pasliktinājums, kas aizsauca Annu no šīs saules," atklāja valodniece Janīna Kursīte Pakule, kas bija viena no Annas Seiles labākajām draudzenēm.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas