Atpakaļ uz nra.lv

Autovadītājs brīdina par fotoradaru Rīgā, uz kura viegli var "uzķerties"

tautaruna.lv 9.jūnijs 2019, 11:13
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / F64
Kāds autovadītājs vārdā Ēriks grib pievērs uzmanību fotoradaram un ceļa zīmēm Rīgā, Krasta ielā, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Pie nobrauktuves no Salu tilta uz Krasta ielu aktīvi rit ceļa remonts, būvnieki veic arī satiksmes izmaiņas. Ēriks gan šeit nopelna pāris protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Šoferis uzskata, ka no tā varēja izvairīties, ja būtu korekti izvietotas ceļazīmes.

“Tie, kas brauc, zina, ja tu gribi iekļauties kaut kādā kustībā, tu vienkārši skaties pār kreiso plecu, skaties attiecīgi arī, lai tu neieskrien priekšā braucošajai automašīnai, nu, tu esi sagrupējies. Es uzbraucu uz Krasta ielas, zinu, ka tur ir 70 [km/h], viss labi, braucu uz 62 [km/h], pabraucu garām radaram, uzskatu, ka neko neesmu pārkāpis,” stāsta Ēriks.

Šofera līdzbraucēja no automašīnas video uzņem neilgi pēc divām nepatīkamām vēstulēm, kurās redzams, ka Ēriks pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu. To fiksējis Krasta ielā izvietotais stacionārais radars. Sods par abiem pārkāpumiem - 80 eiro.

“Es, godīgs pilsonis, samaksāju 80 eiro tajā pašā dienā. Un tagad sāku domāt, kādā sakarā man uz Krasta ielas bija par 62 [km/h] jāmaksā sods,” interesējas šoferis.

Līdz šim pa Krasta ielu - posmā no Salu tilta līdz pagriezienam uz tirdzniecības centru “Mols” - varēja braukt ar ātrumu, kas nepārsniedz 70 kilometrus stundā. Uzsākot Krasta ielas remontu, ātruma limits samazināts līdz 50 km/h.

“Es uzskatu, ka līdz radaram, kas ir pretī benzīntankam, bija jābūt vēl brīdinošajām zīmēm, kas tev papildus dod ziņu, ka tu nedrīksti pārkāpt, šinī vietā ir 50 kilometri stundā, tu samazini to ātrumu, smuki pabrauc radaram garām,” turpina Ēriks.

Attālums starp aizsedzošo ceļazīmi un stabu, uz kura atrodas zīme “50 km/h” un fotoradara papildzīme, ir aptuveni 11 metri.

“Attālumam starp ceļazīmēm apdzīvotās vietās vajadzētu būt 25 metri, taču ir pieļaujamas arī atkāpes, ja to prasa situācija uz vietas. Situācijas pilsētās mēdz būt dažādas, vietas ne vienmēr pietiek, līdz ar to noteikumi ļauj satiksmes organizatoram ceļa īpašniekam savādāk šīs te zīmes uzstādīt,” skaidro VAS “Latvijas Valsts ceļi” pārstāve Anna Kononova.

Konkrētā ceļa īpašnieks ir Rīgas pašvaldība, un ceļazīmju izvietošana jāsaskaņo ar Rīgas domes Satiksmes departamentu (RDSD).

Valsts policijā “Bez Tabu” uzzina patiešām šokējošu situāciju. Ja pērn no aprīļa vidus līdz 6. jūnijam fotoradars fiksējis 175 pārkāpējus, un tobrīd ātruma limits ir 70 km/h. Tad identiskā laika posmā šogad apstrādāti jau vairāk nekā 6000 gadījumu. Un šis skaitlis, iespējams, pat esot vēl lielāks.

Auto jomas un satiksmes eksperts Normunds Avotiņš ir pārliecināts, ka apspriestās ceļazīmes izvietotas nekorekti. “Domāju, ka šeit atbildīgās institūcijas ir stipri pārspīlējušas ar nodomu rūpēties par satiksmes drošību.”

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas