Atpakaļ uz nra.lv

Latgalē vientuļa divu bērnu māte saņem astronomisku rēķinu par elektrību

tautaruna.lv 5.aprīlis 2019, 15:00
 
F64
Vientuļa divu bērnu māte, dzīvojoša Latgalē, saņēmusi ļoti nepatīkamu pārsteigumu – 1600 eiro parāda aprēķinu par elektrību, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Lolita ir divu mazu bērnu māte, kura dzīvo pašvaldības ierādītā dzīvoklī Ilūkstes novada Pašulienes ciemā. Sieviete par elektrību maksā izlīdzināto maksājumu.

Šogad viņa saņēma pārrēķinu par pārtērēto elektroenerģiju, un rēķins viņu šokēja: ir parādā 1600 eiro. Aprēķinot sanāk, ka sieviete ar diviem maziem bērniem vienistabas dzīvoklī tērējusi ap 600 kilovatiem, kamēr citi kaimiņi 60-80 kilovatus mēnesī.

”Es nezinu, ko man darīt! Man nav tādas naudas!” satriekta ir Lolita.

Sieviete pieaicināja savu paziņu, meistaru no netālās Lietuvas, kurš novērtējis situāciju un secinājis, ka vaina ir nevis elektrības skaitītājā, bet gan ūdens uzsildīšanas iekārtā - boilerā. Arī meistars Andrius, celtnieks ar daudzu gadu pieredzi, apstiprina to pašu.

Izrādās, Lolitas īrētajā pašvaldības dzīvoklī boilera uzsildītais ūdens tecējis gan pie kaimiņiem, silts ūdens skalojies arī tualetes podā, visdrīzāk, arī veļasmašīnā. Lolita stāsta, ka pēc pārrēķina saņemšanas no kaimiņienes uzzinājusi, ka viņas dzīvoklī tecējis siltais ūdens, kaut viņai nav boilera un visā mājā ir tikai aukstais ūdens.

Ilūkstes novada pašvaldībā, kas piešķīra dzīvokli Lolitai, aicina sievieti vērsties domē ar oficiālu lūgumu risināt situāciju. Domē meklēšot risinājumu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:39

Jaunākās diskusijas