Atpakaļ uz nra.lv

Tikai 3,87 eiro! Šoferis iedvesmo "cūkmenus" neizmest nolietotās riepas mežā

tautaruna.lv 6.marts 2019, 21:31
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Juris ar sociālā tīkla Facebook starpniecību vēlas iedvesmot tos šoferīšus, kuriem nolietoto riepu utilizēšana šķiet sarežģīts uzdevums. Tā vietā, lai nevajadzīgos riteņus izmestu mežā vai mēnešiem ilgi glabātu šķūnī, ir vērts doties pie atkritumu savācējiem un nodot šos sadzīves atkritumus par visnotaļ draudzīgu samaksu.
"Tiem kuri nezina, cik maksā riepu nodošana, 4 gab. Man liekas diezgan pieklājīga cena, lai nebūtu jāizmet, kur pagadās. Tikai 3.87 eiro," raksta Juris.

Kāda ieraksta komentētāja norādījusi, ka Rīgā un Limbažos privātpersona četras riepas sezonā var nodot bez maksas. Taču vēl kāds atzīst šo cenu par labu esam. "Galvenais, lai nebūtu vēlāk būtiski palielināt cenu. Es stikla lauskas arī par labu cenu nodevu. Man arī prieks, ka tā riepu kaudze poligonā rūk. Tā tik turpināt. Vispār Kandavas poligonā ir laipna apkalpošana. Negarantēju, ka pacienās ar tēju, bet izstāstīs, parādīs gan. Negaidiet talkas dienu, parūpējamies par savu mīļo apkārtni jau tagad," aicina Aigars.

Facebook/ekrānšāviņš

Jāatgādina, ka Latvijā varētu būt pat divreiz lielāks nolietotu un nepārstrādātu riepu apjoms, nekā tika lēsts līdz šim. Lai situāciju mainītu, radusies ideja par depozīta sistēmas izveidošanu - par riepām būs jāiemaksā drošības nauda, kuru varēs atgūt, riepas nododot.

Pēc pētnieku aplēsēm Latvijā nolietoto un nepārstrādāto riepu apjoms varētu būt nevis 47 tūkstoši tonnu, kā tas lēsts līdz šim, bet gan divreiz lielāks - vairāk nekā 100 tūkstoši tonnu.

Jāatzīmē, ka pēc atkritumu apsaimniekotāja "Latvijas zaļā fonds" oktobrī rīkotās akcijas "Dod riepām otro dzīvi" secināts, ka iedzīvotāji vēl joprojām nav gatavi maksāt par nolietoto riepu nodošanu. "Latvijas zaļā fonda" pārstāve norādījusi, ka, lai izskaustu riepu uzkrāšanos vai, sliktākajā gadījumā, izmešanu mežā, ar laiku ir jārada iespēja tās nodot bez maksas vai par ļoti simbolisku samaksu

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:20

Jaunākās diskusijas