Atpakaļ uz nra.lv

IESPAIDĪGI! Noskaties, ko savām "ēnām" sagatavoja ugusndzēsēji

tautaruna.lv 13.februāris 2019, 19:05
 
Ekrānšāviņš no video
Šodien visā Latvijā norisinās lielākās izglītības organizācijas Junior Achievement Latvia (JA Latvia) organizētais karjeras izglītības pasākums skolu jauniešiem Ēnu diena. Ar video par to, kā šī diena aizritējusi glābēju "ēnām" dalījies arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests(VUGD).
"Jēkabpils daļas "ēnām" šī bija neaizmirstama diena! Lai parādītu, kā no sadūmotas ēkas tiek glābti cilvēki, ugunsdzēsēji glābēji savas daļas pagrabā izveidoja sadūmojumu (teātra dūmi), ēnām uzlika glābšanas maskas un veda viņus ārā! Viss kā dzīvē, "mikroblogošanas vietnē twitter raksta VUGD pārstāvji.

Jau vēstīts, ka šogad ēnotājus ar dažādām profesijām iepazīstina 1545 ēnu devēji no visas Latvijas, kopumā piedāvājot 8664 vakances. Saglabājusies arī liela skolēnu interese par Ēnu dienu - portālā www.enudiena.lv šogad reģistrējušies 34 000 potenciālo ēnotāju. Vislielāko interesi izrādījuši ēnotāji no Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas, Jelgavas Valsts ģimnāzijas un Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas. Aktīvākās pilsētas un novadi pēc ēnotāju pieteikumu skaita šogad - Rīga, Mārupe, Daugavpils.

Šogad pieprasītākās profesijas skolēnu vidū ir programmētājs (341 pieteikums), fizioterapeits (273), pilots (260), gaisa kuģa stjuarts (250), feldšeris (227), inženieris (206), sabiedrisko attiecību speciālists (180), žurnālists (170), pavārs (170), ārsts (160).

Savukārt ēnu devēju piedāvātākās profesijas ir ugunsdzēsējs/glābējs (279 vakances), neatliekamās medicīnas palīdzības ārsta palīgs/feldšeris (222 vakances), sabiedrisko attiecību speciālists (207 vakances), programmētājs (180 vakances), projektu vadītājs/direktors (165 vakances), farmaceits (144 vakances).

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:36

Jaunākās diskusijas