Atpakaļ uz nra.lv

"Jāgaida pavasaris!"; Kāda lielveikala darbiniekiem nākas strādāt aukstumā

tautaruna.lv 7.februāris 2019, 17:30
 
Ekrānšāviņš no video
Valmierā, lielveikalā "Valleta", pārdevēji spiesti strādāt aukstumā, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Tiek ziņots, ka aizmirstas rūpes par pašiem darbiniekiem, jo pirmā stāva telpās šoziem saimniekojot caurvējš un aukstums.

"Vai ir normāli, ka tirdzniecības centrā “Valleta” Valmierā pie lielās ieejas visi darbinieki salst, jo darbojas virpuļdurvis, un sāna durvis ir vaļā. Redzu, ka pārdevējas salst, un man šķiet, ka tas nav normāli. “Narvesenā”, Gaļas stendā, Informācijas centrā, “Ziedu istabā” jūt to aukstumu. Pārdevējas silti saģērbušās, bet tāpat salst. Un “Valleta” neko nedara," šādu vēstuli saņēma raidījums.


Lielveikalā temperatūra pirmajā stāvā tiešām ir zemāka nekā citos ēkas stāvos.

Ziedu veikals, kas atrodas vistuvāk virpuļdurvīm, vismaz ir norobežots, un ir daudz siltāks, tā pārdevēja apstiprināja, ka gaisa temperatūra ziedu veikalā ir +14°, +15°.

Tirdzniecības centra “Valleta” pārstāve Monta Rubene vairākas reizes uzsvēra, ka laikapstākļus ietekmēt nevar, taču regulāri tiek mērīta gaisa temperatūra visā ēkā.

“Mēs nevaram katram veikalam iedot sildītāju, tas ir arī elektrodrošības noteikumu dēļ, agrāk bija arī kondicionieris tieši pie virpuļdurvīm, bet tas radīja problēmas, jo darbinieki paši sāka to regulēt, tagad darbiniekiem atliek gaidīt pavasari,” komentēja Monta Rubene.

Valsts darba inspekcija devās uz tirdzniecības centru “Valleta” pārbaudē, un šobrīd ir uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas