Atpakaļ uz nra.lv

84 gadus veca kundze ilgstoši bezpalīdzīgā stāvoklī gulējusi uz grīdas

tautaruna.lv 5.februāris 2019, 15:30
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme/Pixabay
Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca sociālā tīkla Facebook kontā aicina cilvēkus biežāk sazināties ar saviem tuviniekiem, kuri vairs nav spēka gados, painteresēties, kā viņiem klājas, atsaucoties uz gadījumu pagājušās nedēļas izskaņā, kad Neatliekamās medicīnas klīnikā smagā stāvoklī tika nogādāta 84 gadus veca kundze.
Sieviete tika atrasta savās mājās uz grīdas. Plašie un dziļie izgulējumi ārstiem lika secināt, ka šādā bezpalīdzīgā stāvoklī viņa ir atradusies vairāk nekā nedēļu, vēstīts ierakstā.

Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs aicina radus, kaimiņus un paziņas biežāk painteresēties par vecajiem cilvēkiem, kuri dzīvo vienatnē: "Laiks ir auksts un mitrs, būtu svarīgi šiem vientuļajiem cilvēkiem palīdzēt sanest malku, ja tas nepieciešams, atnest no veikala pārtiku un garāmejot pārliecināties, vai viņš spēj par sevi parūpēties."

Janvāra sākumā jau vēstījām, ka Grobiņā, kādā daudzdzīvokļu, vīrietis vairākas dienas nevarēja sazināties ar savu kaimiņieni, pensijas vecuma sievieti. Sieviete uz telefona zvaniem neatbildēja un arī durvis vaļā nevēra. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki atvēra dzīvokļa ārdurvis, un operatīvie dienesti iekļuva dzīvoklī, kur tika konstatēts, ka 84 gadus vecai kundzei, nelielā un šaurā priekštelpā, bija virsū uzkritusi drēbju kaudze, no kuras viņa saviem spēkiem nespēja izkļūt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:45

Jaunākās diskusijas